NacionalnaKulturaIzdvojeno

Milanović na Plitvicama: “Vječna slava i hvala poginulom Josipu Joviću”

Predsjednik Republike položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću, prvom hrvatskom redarstveniku poginulom u Domovinskom ratu, u prigodi obilježavanja 30. obljetnice akcije „Plitvice“ na Plitvičkim jezerima.

„Prošlo je 30 godina od smrti Josipa Jovića ali i od jedne hrabrosti koja je graničila s ludilom u to vrijeme i prema kojoj sve drugo ustvari blijedi. Jedan mali broj mladih ljudi, neprofesionalaca, ne vičnih oružju došlo je ovdje svjesni da mogu sresti puno jačeg neprijatelja i da mogu ovdje zauvijek ostati i nikada se ne vratiti u Zagreb. Što vrijeme više prolazi, ta hrabrost je sve veća, ona se naprosto natkriljuje nad nama i danas mi je još teže to shvatiti nego onda. Vječna slava i hvala i poginulom Josipu Joviću koji nije imao priliku da dočeka hrvatsku slobodu za koju su se ovdje borili, slobodu, Ustav, demokraciju, hrvatsku pripadnost Europi i vjerojatno ništa više u tom trenutku”, tom prigodom izjavio je predsjednik Milanović.

„Sve drugo je povijest, a ovo je početak povijesti“, zaključio je predsjednik Milanović.

Na polaganju vijenca uz Predsjednika Republike sudjelovali su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić i posebni savjetnik PRH za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close