NacionalnaKulturaIzdvojeno

Milanović na Plitvicama: “Vječna slava i hvala poginulom Josipu Joviću”

Predsjednik Republike položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću, prvom hrvatskom redarstveniku poginulom u Domovinskom ratu, u prigodi obilježavanja 30. obljetnice akcije „Plitvice“ na Plitvičkim jezerima.

„Prošlo je 30 godina od smrti Josipa Jovića ali i od jedne hrabrosti koja je graničila s ludilom u to vrijeme i prema kojoj sve drugo ustvari blijedi. Jedan mali broj mladih ljudi, neprofesionalaca, ne vičnih oružju došlo je ovdje svjesni da mogu sresti puno jačeg neprijatelja i da mogu ovdje zauvijek ostati i nikada se ne vratiti u Zagreb. Što vrijeme više prolazi, ta hrabrost je sve veća, ona se naprosto natkriljuje nad nama i danas mi je još teže to shvatiti nego onda. Vječna slava i hvala i poginulom Josipu Joviću koji nije imao priliku da dočeka hrvatsku slobodu za koju su se ovdje borili, slobodu, Ustav, demokraciju, hrvatsku pripadnost Europi i vjerojatno ništa više u tom trenutku”, tom prigodom izjavio je predsjednik Milanović.

„Sve drugo je povijest, a ovo je početak povijesti“, zaključio je predsjednik Milanović.

Na polaganju vijenca uz Predsjednika Republike sudjelovali su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić i posebni savjetnik PRH za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close