VijestiPolitika

Milanović Litre: „Vladajući su ponizili žrtve bleiburške tragedije“

Povodom obilježavanja 77. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda u svibnju 1945. godine, najveće tragedije hrvatskog naroda u povijesti, član predsjedništva i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre sudjelovao je na komemorativnoj svetoj misi u Bleiburgu te se poklonio žrtvama bleiburške tragedije i križnog puta.

Svetu misu u župnoj crkvi svetog Petra i Pavla u Bleiburgu, predvodio je ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, vlč. dr. sc. Tomislav Markić.

Danas smo došli na ovo sveto misno slavlje kako bismo se poklonili patnji hrvatskog naroda te odali počast svim žrtvama takozvanih antifašista zbog zla koje su nanijeli Hrvatima po završetku drugog svjetskog rata. Gotovo svaka hrvatska obitelj imala je člana koji je stradao ili bio sudionik Križnog puta, tako da je Bleiburška tragedije dio hrvatskog naroda i ovo je primarno ljudski čin, odati počast nevinim žrtvama, međutim moram ovom prilikom izraziti i žaljenje zbog nečinjenja izvršne vlasti Republike Hrvatske koja je dopustila da se oskvrne spomenik na bleiburškom polju, simbolu stradanja hrvatskog naroda. Vladajući su svojom inertnošću i nezalaganjem dozvolili da se ove žrtve ponizi nakon sve patnje koju su prošli, te im je ovim činom drugi put presuđeno bez suda.“ rekao je Milanović Litre.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close