LokalnaGrad ZagrebPolitika

Milan Bandić predstavio 11 projekata za novi mandat

Milan Bandić, aktualni zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, u ponedjeljak je objavio kandidaturu za novi, šesti gradonačelnički mandat pod sloganom “Živim Zagreb”, piše 24sata.hr


Prije obraćanja javnosti skinuo je sako i kravatu te zasukao rukave na bijeloj košulji, a u opširnom govoru u kojem je predstavio 11 projekata za novi mandat poručio je: “Gradonačelnik nije i ne treba biti sveprisutan, a još manje Batman, ali treba živjeti s građanima u punom smislu te riječi. Treba živjeti Zagreb”.

Predstavljajući 11 projekata za mandat od 2017. do 2021., nabrojao je obnovu 5000 zagrebačkih fasada, podršku mladoj start-up zajednici, poduzetnicima i obrtnicima, izgradnju nove sljemenske žičare i tračničko povezivanje Zračne luke Franjo Tuđman s Kvatrićem, kao prvu faza budućeg metroa.

Također je naveo decentralizaciju mjesne samouprave, izgradnju 1600 stanova na Podbrežju, Remetinečkog rotora, Radničke ceste i novih biciklističkih staza, centra za gospodarenje otpadom i zatvaranje odlagališta otpada Jakuševec.

Bandićevi projekti su i spašavanje Imunološkog zavoda, izgradnja hospicija i nove dječje bolnice, nastavak projekata škologradnje te izgradnja nove zgrade knjižnice i kongresnog centra. Također kani postaviti spomenike Franji Tuđmanu, domovini, žrtvama holokausta te Zrinskim i Frankopanima.

Više na 24sata.hr

 


 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close