VijestiTech

Microsoft pokušava promijeniti način na koji gledamo video zapise

S video materijalom se rade dvije stvari – ili ga se konzumira ili ga se stvara. Kako prenosi stranica MakeUseOf, u Microsoftu svojim novim projektom iz Garage odjela imaju namjeru izmijeniti sve to


Microsoft Garage još od 2009. godine na svjetlo dana iznosi nove i neobične ideje vezane uz IT svijet općenito. Jedna od njih je i pretraživi video materijal. Video Breakdown je jedan takav eksperimentalni projekt, koji svaki učitani video čini pretraživim pomoću detaljne analize. Indeksiraju se informacije poput audio materijala, izgovorenih riječi, prepoznavanja i praćenja lica, slova pa čak i osjećaja koji se nalaze u video materijalu. Zvuči nevjerojatno?

‘S ovom novom platformom iz Microsoft Garagea, možete pretraživati video materijal po specifičnim temama, otvarati segmente koji spominju samo nju i nakon toga materijal podijeliti s drugima’, stoji na Microsoftovom blogu.

‘Druge video platforme omogućuju razlikovanje isključivo stvaratelja video materijala i onih koji to konzumiraju. Ili gledate, ili stvarate’, navodi Ohad Jassin, jedan od tvoraca platforme Video Breakdown. ‘S ovom platformom mi uspješno brišemo jasnu granicu između stvaratelja sadržaja i konzumenata’, dodao je.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close