DogađanjaVijesti

Mia, Buđenje i Jelena Rozga laureati godišnjih nagrada Hrvatske diskografske udruge!

Hrvatska diskografska udruga (HDU) i ZAPRAF upriličili su sinoć u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu svečanu dodjelu godišnjih priznanja za najuspješnije glazbene uratke ove godine.


Prema uzoru na najcjenjenije svjetske dodjele glazbenih nagrada, tako je i ova, na kojoj su prisustvovali brojni diskografi, glazbenici i predstavnici medija, bila doista svečana i glamurozna. Na početku svečanosti uručena su posebna priznanja za okrugle obljetnice diskografa te je tako, u ime Croatia Recordsa, direktor Želimir Babogredac primio priznanje za 70 godina djelovanja najstarije i najznačajnije diskografske kuće u Hrvatskoj. Priznanja za 20 godina djelovanja od strane Hrvatske udruge poslodavaca primile su i diskografske kuće Menart i Tonika.

“U skladu sa svjetskim trendovima i Hrvatska diskografska udruga krajem godine napravila je rezime proteklog razdoblja. Drugu godinu zaredom na ovaj način dodjeljujemo svoja priznanja, ali već dugi niz godina službenim top listama donosimo javnosti ono najbolje u glazbenoj industriji. Drago nam je da su naša priznanja rezultat mjerljivih parametara kao što su broj prodanih albuma te uspješnost pjesama u radijskom eteru”, istaknuo je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge.

Priznanje za ženskog izvođača godine pripalo je Miji Dimšić koja je ovom nagradom potvrdila status najveće glazbene zvijezde u Hrvatskoj! Mija je nagradu zaslužila izvanrednim uspjesima singlova s debitantskog albuma “Život nije siv” – “Bezimeni”, “Sunce, oblak, vjetar” i “Kiša”, kao i aktualnim “Cimet i čaj” s albuma “Božićno jutro”. Miji je ovo druga nagrada Hrvatske diskografske udruge s obzirom da je prošle godine odnijela titulu novog izvođača godine! Ove godine, nagradu za najbolju novu izvođačicu zaslužila je Zsa Zsa, čiji je duet s Vannom “Tragom tvojih tragova” trenutno na 4. mjestu HRTop40, najemitiranijih singlova u Hrvatskoj!

2017. godina bila je i godina grupe Buđenje, a osim što su bili predgrupa velikom Stingu na koncertu u pulskoj Areni, osvojili su priznanje za grupu godine, prije svega zahvaljujući velikom hitu “Samo ti, samo ja”. Najprodavaniji domaći album godine ima Jelena Rozga s “Modernom ženom” koja je zajedno s Tončijem Huljićem, čovjekom zaslužnim za njezin glazbeni put, primila priznanje HDU-a i ZAPRAF-a.

Podsjećamo, najuspješniji glazbeni uratci u protekloj godini birani su na osnovu podataka dobivenih s nacionalnih top lista radijskog emitiranja HR top 40 i službenih top lista prodaje albuma.

 

Izvor / Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close