LifestyleIzdvojeno

Meteorolozi upozoravaju: Stižu nam obilne kiše, oluje i snijeg!

VELIKA PROMJENA

Upozorenja za nedjelju na najvišem su stupnju. Kako javlja N1, najviše kiše past će u riječkoj regiji, lokalno više od 60 litara po metru četvornom, što može rezultirati bujičnim i urbanim poplavama.


Na širem području Gospića moglo bi pasti više od 40 mm kiše, pa bi i taj dio zemlje mogao biti ugrožen bujičnim poplavama. Na zagrebačkom području očekivana količina oborine je od 20 do 40mm, na karlovačkom od 35 do 45 mm.

Prijetit će nam i grmljavinske oluje, osobito splitskom i riječkom području, gdje je vjerojatnost za grmljavinu viša od 60%. Neugodan će biti i vjetar, osobito bura, sutra, na zapadnoj obali Istre, na Kvarneru i Kvarneriću, gdje su izgledni udari od 65 do 75 km na sat, još i veći u podvelebitskom dijelu, od 65 do 85 kilometara na sat!

Vjetar će stvarati probleme u prometu, stoga ne krećite na put, ukoliko nije nužno! U gorju, moguće i ispod 1000 m nadmorske visine, kiša će prelaziti u snijeg. U Hrvatskim vodama budno se prate vodostaji Save, Une, Kupe i Korane, koji će rasti idućih dana, i moguće je proglašenje redovnih mjera obrane od poplava na Savi (Drenje Brdovečko). Ipak, veći problemi se ne očekuju, javlja za N1 meteorologinja Tea Blažević.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close