ZnanostGrad Zagreb

Meteor eksplodirao na nebu iznad Hrvatske

U Zagrebu i okolici, ali i u nekim drugim dijelovima zemlje, nešto iza 10.30 sati čula se snažna tutnjava.


Građani su pomislili da je riječ o potresu, no iz Sizmološkog zavoda kažu da ga nije bilo. Drugi su pak tvrdili da se radi o probijanju zvučnog zida budući da je MORH na svojim službenim stranicama objavio kako će eskadrila lovačkih aviona HRZ-a od 22. do 28. veljače provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida.

No Istramet javlja kako je iznad zapadne Hrvatske eksplodirao meteor.

Prema dojavama čitatelja Istrameta nakratko je bila uočljiva jarka svjetlost, zatim se čuo šum i “buka”, a ostao je i trag dima koji se zadržao nekoliko minuta.

Eksplozija meteora, piše Istrametm osjetila se i u Zagrebu i Karlovcu gdje su se mjestimice tresli i prozori.

Mi smo zabilježili eksploziju u zraku iznad Zagreba. Za sada ne možemo potvrditi da se radi o meteoru, ali to je sasvim moguće. Naime, na planet svakog dana iz zraka stižu manji ili veći meteori”, odgovorili su iz Seizmološkog zavoda za Večernji list.

Napominju kako u ovakvim slučajevima, kad meteor eksplodira i rasprši se u zraku, ne postoji opasnost za život i zdravlje ljudi.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Valdi Glavić/Facebook/Istramet

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close