Scena

Meryl Streep u novom filmu o najgoroj opernoj pjevačici svih vremena

Novi film Meryl Streep, a u režiji cijenjenog britanskog redatelja Stephena Frearsa, zove se “Florence Foster Jenkins”. Riječ je o biografskom filmu o vjerojatno najgoroj opernoj pjevačici svih vremena, čije su kričave izvedbe i danas hit na Youtubeu


Wikipedija nije milostiva prema Florence Foster Jenkins (1868-1944). Dotična je predstavljena kao “američka nasljednica i amaterski operni sopran, a bila je poznata i ismijavana zbog nedostatka ritma, sluha i tona te slabe dikcije i općenito lošeg pjevanja”. Jenkins je znala dobro svirati klavir, no njezin je san bio postati operna pjevačica iako je svima koji su je čuli kako pjeva bilo odmah jasno da za to nema ni trunku sposobnosti. Ipak, ambiciozna amaterka nije odustajala te je uz pomoć supruga St. Claira Bayfielda i zbog želje javnosti da konačno uživo doživi njezin glas – koji je većini bio poznat preko gramofonskih ploča – održala gala koncert u njujorškom Carnegie Hallu 1944. godine. Dva dana kasnije umrla je od srčanog udara.

No legenda o najgoroj opernoj pjevačici svih vremena i dalje živi, pa su njezine snimke i danas hit na internetu.

Florence Foster Jenkins će u istoimenom filmu utjeloviti oskarovka Meryl Streep dok njezina supruga glumi Hugh Grant, a nastupaju još Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Christian McKay i drugi. Scenarij za “Florence Foster Jenkins” napisao je Nicholas Martin dok režiju potpisuje Stephen Frears, nedavno najpoznatiji po “Kraljici” s Helen Mirren te klasicima iz osamdesetih “Moja lijepa praonica” i “Opasne veze”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: YouTube

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close