Tech

Mercedes-Benz otkrio Concept IAA

Mercedes-Benz je na Frankfurt Motor Showu otkrio Concept IAA, konceptno vozilo neobičnog oblika i još neobičnijih mogućnosti transformiranja određenih dijelova. Iako ime dijeli s izvornim njemačkim nazivom za sajam automobila u Frankfurtu, IAA u ovom slučaju znači ‘Intelligent Aerodynamic Automobile’


U ‘dizajnerskom’ režimu rada, Mercedesov koncept izgleda ‘standardno’ – koliko je to uopće moguće reći za ovakav koncept. No, pri brzinama višim od 80 kilometara na sat, ili na pritisak kontrole u kabini, vozilo se transformira u oblik s koeficijentom otpora zraka od svega 0,19. Krilca na vozilu (skrivena čak i u maski automobila) se prilagođavaju brzini, a cijeli stražnji dio se izvuče prema van kako bi otpor bio što niži.

Coupe s prostorom za četiri putnika linijama u ‘običnom režimu vožnje’ lagano podsjeća na CLS modele vozila, a unutrašnjost bogata brojnim tehnološkim detaljima bi jednako tako ‘dobro legla’ vozilu iz te linije. Luksuz se, naravno, nazire na svakom koraku. Koncept je zamišljen kao plug-in hibrid, koji razvija 279 konjskih snaga.


 

Tekst: tportal


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close