Međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija – Zgraf 12, otvorena je u ponedjeljak

Iva Biondić

Međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija – Zgraf 12, otvorena je u ponedjeljak navečer u Kući za ljude i umjetnost Lauba, na temu “Društvene reprize” kojom se propituje neprestano ponavljanje grafičkih stilova, kao i njihova suvremena reinterpretacija


Posebni gost i član žirija dvanaestog izdanja Zgrafa, koji traje do 24. siječnja, je proslavljeni britanski teoretičar dizajna Rick Poynor, predavač i kustos te profesor dizajna i vizualne kulture na Sveučilištu u Readingu.

“Rick Poynor raspisao je temu s idejom kako se ciklički stilovi i stavovi ponavljaju, ne samo kroz grafički dizajn nego i kroz društvene i političke priče”, rekla je Morana Matković, izvršna direktorica ZGRAF-a 12.

Kao ovogodišnju posebnost izdvaja prvu suradnju Zgrafa s Kućom za ljude i umjetnost Lauba. “Lauba je odabrana kao idealno mjesto za zadanu temu jer je sam taj prostor arhitektonska repriza, a i jedini je u Zagrebu koji se može obuhvatiti jednim pogledom, čijih se svih 1200 četvornih metara može odjednom sagledati što je iskorišteno i na izložbi”, dodala je.

Više na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Zgraf 12 facebook

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u