VijestiLifestyleTurizam

Medalja za tri vina i 88 zlata u Svetom Ivanu Zelini

U Svetom Ivanu Zelini se proteklog vikenda održala 48. izložba vina kontinentalne Hrvatske koja je okupila veliki broj vinara i ljubitelja vina te 313 uzoraka vina za ocjenjivanje. Stručna komisija na čelu s doajenkom vinarstva u Hrvatskoj, prof. Stankom Herjavec, proteklih je tjedana imala pune ruke posla.


Herjavec je na svečanosti otvaranja Izložbe vina u petak navečer pojasnila da je, principom kvalitete kroz bodovanje od nula do 100 bodova, podijeljeno niz priznanja za vina. Veliku zlatnu medalju dobila su tri vina s više od 91 boda, a zlatnu medalju njih 88. Srebrnom medaljom se okitilo 141 vino, a brončanom njih 60. Daljnjih 56 vina dobilo je samo priznanje i prolazno ocjenu dok je njh 25 eliminirano kao neadekvatna vina. Na svečanosti otvaranja su dodijeljene i tradicionalne nagrade svetoivanjske vinske manifestacije u 13 kategorija, a uvjet za nagradu je bio da je vino u ocjenjivanju dobilo minimalno zlatnu medalju. Nagradu “Ljerka Habuzin” za najbolje ocijenjeno vino autohtone zelinske sorte kraljevina dobio je OPG Puhelek-Purek za svoje vino berbe 2015.

Nagradu je primila Ivana Puhelek, kćer vlasnika OPG-a. Nagradu “Milan Pažić” za najbolje ocijenjeno bijelo suho mirno vino iz prethodne berbe dobili su Iločki podrumi za svoju sortu traminac, godine berbe 2015. kao i nagrada za najbolje ocijenjeno bijelo suho mirno vino staro dvije i više godina za njihovu sortu graševina, berbe 2011. godine. Nagradu “Pero Krznarić” za najbolje ocijenjeno bijelo vino s ostatkom neprovrela šećera, izuzev predikatnih vina dobili su Podrumi Kolar iz baranjske Suze za svoje chardonnay iz 2015., a nagradu je primio vlasnik Ljudevit Kolar. Nagrada za najbolje ocijenjeno predikatno vino je tradicionalno otišla Borisu Drenškom iz vinarije Bodren iz Huma na Sutli koja takve nagrade osvaja na natjecanjima od Istanbula do Londona.

Pročitajte cijeli članak na poslovni.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: poslovni.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close