VijestiLifestyleScena

McDonald’s uvodi nov način plaćanja

Čitač je na tržište lansirao britanski statup Sthaler. Osnovao ga je nekadašnji glazbeni producent Nick Dryden koji otkriva da će se novi sustav u rujnu početi premijerno koristiti u jednom londonskom noćnom klubu.


Relativno nepoznati britanski startup lansirao je plaćanje otiskom prsta koje isprobava već nekoliko velikih kompanija, među njima i McDonald’s. Tvrtka Sthaler izbacila je na tržište FingoPay, biometrički čitač koji skenira otisak prsta kupca.

Otisak se uspoređuje s podacima u bazi podataka banke ili kartičarske kuće, a ako se poklapaju, odobrava se kupnja. Na taj način nije potrebno nositi sa sobom ni kreditne kartice, a kamoli gotovinu. Sthaler je osnovao nekadašnji glazbeni producent Nick Dryden koji za The Telegraph otkriva kako će se FingoPay u rujnu početi premijerno koristiti u londonskom noćnom klubu Proud. Dryden tvrdi kako i McDonald’s isprobava tu tehnologiju u pilot projektu, a interes je izrazio i lanac supermarketa Co-op.

Pročitajte više na poslovni.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: mcdonalds

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close