Scena

Matija Dedić i Zoran Predin predstavili album “Tragovi u sjeti 2”

Veliki autor, glazbenik i pjevač Zoran Predin te najbolji hrvatski pijanist Matija Dedić, danas su u glazbenoj trgovini i caffe baru Nova ploča predstavili novi album “Tragovi u sjeti 2”.


“Imati jednog od ove dvojice izvođača, bilo bi zadovoljstvo svakom diskografu. Surađivati s obojicom na zajedničkom projektu definitivno je trostruka dobitna kombinacija – umjetnicima, diskografu i slušateljima, rekao je glazbeni kritičar i moderator današnje promocije Hrvoje Horvat.

“Zaista mi je čast i zadovoljstvo predstaviti ovaj album u izdanju Croatia Recordsa. Ovo je uvertira u ovotjednu proslavu “Dana prodavaonica ploča” koja će se održati u subotu (16.4.) na ovom istom mjestu, a imati ovakvo izdanje u tom razdoblju, prava je glazbena poslastica. Također bih se osvrnuo da konačno imamo pravu Top listu prodaje albuma u Hrvatskoj, na kojoj se Zoran i Matija, na zajedničkim, ali i zasebnim projektima, nalaze na samom vrhu”, rekao je Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records.

“Smatram da je ovaj album bolji od prethodnog iz jednostavnog razloga što smo imali puno zajedničkih svirki i sada je kreativni proces puno jednostavniji. Iako sam mislio da neke od ovih pjesama, uz dužno poštovanje autorima, neću nikada svirati, smatram da smo napravili dobre prepjeve”, rekao je Matija Dedić.

“Na albumu se nalazi 12 pjesama od kojih su neki prekrasni prepjevi poznatih pjesama kao što su“Moja voda”, “Zažmuri”, Potraži me u predgrađu”, “Nebeska tema”, “Odmah kaži da”i “Odlazak” značajnih autora i izvođača koji su obilježili regionalnu glazbenu scenu. Nastavak suradnje na novom albumu bio je potpuno prirodan proces između mene i Matije i smatram da smo napravili dobar posao. Plan za dalje je napraviti veliku koncertnu promociju, ne samo u regiji, već i diljem Europe te uživo predstaviti ove standarde u našem novom glazbenom ruhu”, zaključio je Zoran Predin.

Album je snimljen u mariborskom Studiju 22 u siječnju 2016. godine. Na albumu su osim Zorana i Matije, kao prateći vokali sudjelovali Julija Vedlin i Eva Germ, dok glazbenu produkciju, snimanje, miks i mastering potpisuje Danilo Ženko. Izvršni producent albuma je ArtBiro d.o.o., a dizajn albuma potpisuje Ana Nikolić Baće.

“Znali smo i ranije da su Predin i Dedić junior sjajni glazbenici koji se apsolutno razumiju djeleći – ako ne baš sklonost za iste žanrovske niše – isti glazbeni senzibilitet i emocionalnost u izvedbi. Zoran je u projekt naravno donio prtljagu svojih samostalnih albuma na razmeđu između jazzy stilizacija, šansone i “rokerske” autorske pjesme. Matija pak svoju virtuoznost, vještinu objedinjavanja klasičnog glazbenog obrazovanja, jazza i mnogo puta već potvrđenu sposobnost ‘all around’ glazbenika koji se u svakom žanrovskom prostoru snalazi kao ‘svoj na svome'”, napisao je u popratnoj knjižici Zlatko Gall.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Croatia Records | Foto: Croatia Records facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close