DogađanjaHrvatska

Matija Cvek i Eni Jurišić osvojili Cesaricu za Hit godine 2022.

SVEČANA DODJELA NAGRADE CESARICA

Večeras je u zagrebačkom HoB-u održana svečana dodjela nagrade Cesarica 2022.


Uzbudljivo finale potvrdilo je uzbudljivu glazbenu godinu – najbolji od 12 najboljih protekle godine su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom „Trebaš li me“!

Glazbu za Hit godine potpisuju Matija Cvek i Z++, dok je za tekst zaslužan Cvek. Ovom nagradom stavio je točku na i uspješne 2022. koju će pamtiti i po prepunoj dvorani Doma sportova početkom prosinca 2022. Vokalne sposobnosti talentirane Eni Jurišić savršeno su legle na pjesmu koja je zasluženo zasjela na tron najbolje pjesme u 2022. godini.

Foto: Julien Duval

Novitet ove godine bila je i nagrada Cesarica Bestseller, nagrada izvođaču s najvećim brojem prodanih karata u protekloj godini. Ova nagrada pripala je Petru Graši koji je, prema službenim podacima HDS ZAMP-a za komercijalna glazbena događanja u 2022., ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica.

Foto: Julien Duval

Hit autori su i ove godine Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić koji su u finalu nagrade Cesarica ove godine imali čak četiri pjesme: Loreninu „Jedno bez drugoga“ koja je Hit srpnja„Baci oko na mene“ u izvedbi Tončija & Madre Badesse koja je Hit lipnja, duet Jelene Rozge i Matije Cveka „Zar je ljubav spala na to“ koja je bila Hit rujna i pjesmu „Samo se ljubit’ isplati“ Jelene Rozge koja je dobila nagradu Cesarica za Hit studenog.

 

Foto: Julien Duval

Kroz finale Cesarice 2022. vodila nas je Martina Validžić, a prilikom dodjele na pozornici su joj se pridružili Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja koji je uručio nagradu ovogodišnjim Hit autorima, Vjekoslavi i Tončiju Huljiću; zatim Boris Sesar, direktor Arene Zagreb koji je uručio nagradu Cesarica Bestseller Petru Graši i dvije dobitnice Hita godine prijašnjih godina – Franka Batelić i Zsa Zsa koje su uručile statue ovogodišnjim vlasnicima najprestižnije nagrade – Eni Jurišić i Matiji Cveku.

Foto: Julien Duval
Poseban trenutak večeri bila je izvedba Lorene, Mie Dimšić i Eni Jurišić posvećena nedavno preminulom Massimu. U pratnji orkestra koji je cijelu večer „čuvao leđa“ izvođačima, otpjevali su legendarne Massimove hitove – Stranac u noći, Mali krug velikih ljudi i Suze nam stale na put. Prepuna HoB dvorana ustala je na noge i dugim i emotivnim pljeskom odala počast jednom od najvećih.

Posebnost ovogodišnje dodjele svakako su bili i kadrovi prepunih dvorana na koncertima koji su se 2022. godine vratili na velika vrata. Konačno, nakon dvije godine zastoja, publika je opet dobila ono što najviše voli – glazbu uživo. Presjek najvećih koncerata kroz godinu bio je nešto što smo s užitkom gledali.

„U 2022. godini premašen je rekordni iznos naplate autorskih prava na glazbenim događanjima iz pretpandemijske 2019. godine. Dakle, ozbiljno je premašen i broj samih koncerata, što je posebno indikativno kad znamo da su koncerti „kao nekad“, tj. bez epidemioloških mjera, u 2022. godini zapravo ponovno krenuli tek krajem ožujka”, ponosno su izjavili organizatori temeljem podataka HDS ZAMP-a.

Najpopularnija imena domaće glazbene scene večeras su izvele svoje hitove na veličanstvenoj pozornici koju potpisuje Twentyone production.

Foto: Julien Duval
Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se šestu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.
 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close