SportIzdvojeno

Matea Parlov Koštro do osobnog rekorda na polumaratonu Barceloni

NOVI USPJEH NAŠE MARATONKE

Matea Parlov Koštro zauzela je sedmo mjesto na jakom polumaratonu u Barceloni.


Najbolja hrvatska maratonka je sa 1:09:53 postavila osobni rekord u ovoj disciplini, što je odlična najava za skorašnji maraton u Hannoveru na kojem će loviti olimpijsku normu.

Pobijedila je Kenijka Irine Jepchumba Kimais sa 1:04:37, ispred sunarodnjakinja Joyciline Jepkosgei (1:04:46) i Catherine Reline Amanang’Ol (1:05:39).

„Jako sam zadovoljna ovom utrkom jer mi je to bio prvi jači polumaraton od 2019. godine. Odličan je to rezultat s obzirom na to da mi je glavni cilj maraton u Hannoveru. Staza u Barceloni je dosta valovita, a cijelo vrijeme utrke nas je ometao i vjetar. Konkurencija je bila uistinu jaka jer je organizatorima bilo jako stalo dovesti sve najbolje afričke trkačice. Bile su tu i Jepkoskei, koja je pobjednica i Njujorškog i Londonskog maratona, čuvena Etiopljanka Genzebe Dibaba i mnoge druge sjajne dugoprugašice“, rekla je nakon utrke Matea, koja je bila najbrža europska atletičarka u ovoj utrci i dodala: „Očito sam na dobrom putu i ova utrka je to potvrdila. Već sutra odlazim na pripreme u Portugal i očekujem da ću sasvim spremna dočekati maraton u Hannoveru 26. ožujka.“


 

Komentari

Komentara


Izvor: PROMO | Foto: PROMO

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close