Matanićev “Zvizdan” vrlo uspješan na festivalu u Minsku

Iva Biondić

Igrani film ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića nagrađen je na International Film Festival u Minsku nagradama za njaboljeg redatelja i za najbolju filmsku fotografiju, tako da je od premijere u Cannesu u svibnju prikupio osamnaest nagrada i tri priznanja, priopćila je Kinorama, producent filma


Minsk International Film Festival najzačajniji je festival u Bjelorusiji, a ovogodišnje 21. izdanje, završeno u petak navečer, predstavilo je u natjecateljskom programu jedanaest filmova.

Međunarodni žiri dodijelio je nagradu za najboljeg redatelja Daliboru Mataniću, a nagradu Yury Marukhin za najbolju filmsku fotografiju dobio je Marko Brdar.

Najnovije nagrade Matanićev film osvojio je samo nekoliko dana nakon što je u njemačkom Cottbusu ‘Zvizdan’ film odnio Grand Prix i još dvije nagrade.

Od međunarodne premijere u Cannesu u svibnju, ‘Zvizdan’ je prikupio osamnaest nagrada i tri važna priznanja – nominacije za EFA­u i LUX Prize te priliku da predstavi Hrvatsku u natjecanju za Oskara. Samo tijekom ovog mjeseca, ‘Zvizdana’ prikazuju festivali u Tajvanu, Njemačkoj, Slovačkoj, Grčkoj, Velikoj Britaniji, Litvi, Bjelorusiji, Norveškoj, Egiptu, Švedskoj, Estoniji, Sloveniji, Latviji, Makedoniji, Španjolskoj, Singapuru i Hrvatskoj.


 

Tekst: tportal.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u