VijestiLifestyle

Odabrana maskota Europskih sveučilišnih igara 2016.

Narod je odlučio! Glasovanjem na službenoj stranici Europskih sveučilišnih igara 2016., koje će se održati u Zagrebu i Rijeci, odabrana je službena maskota natjecanja. U izboru risa, kune i sredozemne medvjedice te hrčka, posljednji je odabran kao službena maskota Europskih sveučilišnih igara 2016.

Simpatični hrčak, inače i naš glavni favorit svoj koncept zasniva na ideji: “Važno je sudjelovati”, a životinja koja to najbolje utjelovljuje je maleni i simpatični hrčak. Autori ideje navode kako je ova životinjica najpoznatija po svom glavnom načinu zabave: trčanju: “Naš hrčak nije atletske građe, ali to ga ne sprečava da se bavi sportom. Ono što je njemu najvažnije je družiti se, dobro se zabaviti i sudjelovati, što ga čini pobjednikom bez obzira na ishod.”

Građa: Hrčak nije atletske građe, ali svejedno je iznimno brz i okretan. Njemu je važno dobro se zabaviti i zato je bez obzira na ishod uvijek pobjednik. Nos je crvene boje i lagano je u obliku srca, da bi se jače naglasila njegova srčanost. Srce vjeruje!

Kosa: U obliku logotipa igara, stoga povezuje maskotu i logotip. Plava boja ujedno simbolizira um. Um ostvaruje!

Zvijezda (na oku): Daje osobnost običnom hrčku i čini ga jedinstvenim, simbol istoimenog statusa, simbol je univerzalnih vrijednosti sporta, nalazi se na mnogim zastavama, simbol je pet osjetila.

Odjeća: Bijela majica sa crvenom i plavom trakom koje predstavljaju Rijeku i Zagreb, srce i um. Crvene tenisice kako bi se naglasio njegov sportski duh. Znojnici da bi daljnje naglasio njegov trud i zalaganje

Tekst/Foto: esava.info

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close