Karlovačka županijaKontinentalniIzdvojeno

Maškare su preuzele vlast u Karlovcu!

U utorak, 11. veljače točno u 14 sati karnevalska vlast preuzela je ključ grada Karlovca od gradonačelnika Damira Mandića. Karnevalski meštar u pratnji svojih maski obznanio je koje novosti donosi nova karnevalska vlast.


Velika karnevalska povorka Karlovačkog karnevala održat će se u subotu 15. veljače. Okupljanje veselih i šarenih maski kreće ispred sportske dvorane u 15 sati, a oko 16 sati bubnjari će zatutnjati i dati znak da povorka kreće prema Radićevoj ulici, do spomenika žabi, zatim preko Korza, Ulicom Matice hrvatske, Ulicom Pavleka Miškine, te Kraševom do Trga bana Josipa Jelačića gdje će se održati proglašenje najboljih maski, te koncert Gustafa i Strings banda.

“Kod Sportske dvorane u 15 sati mogu se priključiti svi zainteresirani, a u 16 sati naši će bubnjari “zatutnjati”, a mi ćemo svi zajedno  krenuti putem Radićeve ulice. Cilj našeg putovanja je spomenik Žabi gdje će nas dočekati stručna komisija koja će ocjenjivati prijavljene maske. Ovom prilikom naglašavam da je prijava potrebna isključivo za one maske koje se žele natjecati, svi ostali su i više nego dobrodošli u povorku.” – izjavio je meštar od Karnevala.

Dječja fašnička povorka održat će se u petak 21. veljače.

“Okupit ćemo se na Trgu bana Josipa Jelačića u 9 i 30 sati, a povorka će krenuti u 10 sati Ulicom kralja Tomislava, zatim Radićevom ulicom, Korzom, Domobranskom ulicom te se zatim vraćamo na Trg. Tamo će uslijediti ples pod maskama i imat ćemo zabavni program.” – istaknula je Jasmina Rendulić iz Društva naša djeca Karlovac.

U subotu 22. veljače u Gradskom kazalištu Zorin dom bit će organiziran bal pod maskama. Za glazbu će biti zadužen voditelj i DJ Branko Obradović Kina.

 Posebno nam je značajno što povorka prolazi Radićevom ulicom i što ćemo se još jednom naći na središnjem gradskom trgu. Zahvaljujemo na podršci Gradu Karlovcu te brojnim pojedincima, udrugama, ustanovama, poduzećima koji su svojim uključivanjem omogućili Karlovcu još jednu vrijednu manifestaciju. – rekla je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

Fašnička proslava završava 25. veljače paljenjem slamnatog Fašnika na rijeci Kupi.

Više o Karlovačkom karnevalu potražite na linku ili putem Facebook stranice.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close