KolumneLifestyleTurizam

MARTIN ŠOLAR iz WWF-a: “Bez vrijednih parkova poput Grabovače ne bi bilo projekata niti naše organizacije!”

Na jutros održanoj press konferenciji povodom dvodnevnog događanja u Perušiću, izjave za medije dali su direktor WWF Adria Martin Šolar, predsjednik Asocijacije Parkova Dinarida Zoran Mrdak i ravnateljica Pećinskog parka Grabovača Katarina Milković.

Ispred WWF-a Šolar je istaknuo da slični projekti traju već 10 godina, a u periodu između 2012. i 2014. godine uspješno je održan projekt Parkovi Dinarskog luka na čemu se temeljilo i osnivanje Asocijacije Parkova Dinarida koja je ovaj put posjetila i Perušić u Lici.

“Bez vrijednih parkova poput Grabovače ne bi bilo projekata koji se bave održivim razvojem niti naše organizacije u ovom obliku.” – istaknuto je Šolar iz WWF-a.

Zoran Mrdak, predsjednik Asocijacije Parkova Dinarida, zahvalio je Ličko-senjskoj županiji i Grabovači, a posebno gđi. Milković na gostoprimstvu. Mrdak je naglasio kako je Asocijacija osnovana 2014. godine u Podgorici gdje joj je i danas sjedište, ima 52 parka u sklopu organizacije i to iz 8 zemalja. 9 područja (parkova) trenutno čeka odobrenje na zahtjev i ulazak u organizaciju kojoj je cilj dijeliti i razmjenjivati znanje u turizmu. Na pitanje novinara koji su parkovi najuspješniji, Mrdak je istaknuo da su hrvatski parkovi razvijeniji od drugih i da na to utječe politika država na koju je potrebno utjecati.

U ime domaćina medijima se kratko obratila i ravnateljica Milković. Istaknula je kako stanovnici više “ne bježe sa zaštićenog područja” što je i utemeljila primjerom obitelji Hećimović iz Njemačke koja se vratila i primjer je uspješne OPG priče u Lici. Ravnateljica Grabovače zahvalila je prisutnima na značajnoj medijskoj podršci koja je neophodna za ovakve projekte.

Po završetku press konferencije počela je Generalna Skupština Asocijacije Parkova Dinarida, nakon čega će se oko 80 prisutnih na događaju uputiti u posjet pećini Samograd.

Više fotografija s događanja pogledajte na linku ovdje.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close