VijestiScena

Mario Rašić i Nebojša Buhin singlom ‘Virtual Playground’ najavljuju zajednički album “Aftershock”

Vrsni instrumentalisti, basist Mario Rašić i gitarist Nebojša Buhin, singlom ‘Virtual Playground’ najavljuju prvi zajednički album – ‘Aftershock’ će sadržavati 9 instrumentalnih pjesama u kojima se susreću ambijentalna glazba, elektronika, rock i jazz, a ‘Virtual Playground’ je zapravo simbolika njegovog nastajanja.


Glazbena igra započela je u virtualnom prostoru i upravo ih je ona vratila u vrijeme kad su kao djeca započeli svirati instrumente te se zato u spotu pojavljuju Jan i Gabriel. Redatelj ovog zanimljivog video uratka u kojem se isprepliću dvije generacije je Ogi Ivanović. Ideju vodilju Marija Rašića – autora ukorijenjenog u fusion i etno te veterana rock scene popratio je gitarist Nebojša Buhin, poznatiji po svojim Porinom nagrađivanim instrumentalnim albumima.

Glazba obogaćena vrsnim glazbenicima, ponajprije specijalnim gostom trubačem Markom Prepelićem – spaja atmosferične teme, žestoke ritmove, bas melodije i gitarističke boje. Truba dominira pjesmom ‘Virtual Playground’, a također i pjesmama koje će se uskoro ugledati svjetlo dana: ‘Litlle Trumpet Boy’ , ‘Making Day’ i ‘Space Western’, dok ‘S.O.S’ , ‘Robot’, ‘E-mail Man’ i ‘Find Me’ istražuju granice instrumentalnog žanra. Završetak albuma pripast će naslovnoj pjesmi ‘Afterschock’. Za sve aranžmane zaslužan je Mario Rašić, a na albumu su sudjelovali Mirsad Dalipi, Mario Klarić, Milan Petrović, Dan Divjak, Toni Starenišić i Goran Bare.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close