Sport

Mario Hezonja – 20 najboljih poteza!

Mario Hezonja daleko je od savršenstva, ali da vrijedi manje od 10 minuta na terenu, koliko je prosječno dobio u zadnjih 8 utakmica, to nam je teško povjerovati.


Nakon dugo vremena, još tamo od ranih devedestih, košarkaški fanovi u Hrvatskoj mogu se veseliti nadolazećim godinama.

Osim kronično deficitarne pozicije playmakera na kojoj nam igraju ‘Hrvati’ uvezeni iz SAD-a, ostala mjesta na parketu u bližoj budućnosti trebala bi biti popunjena novom generacijom talenata. Tu je već dokazani pobjednik i etablirani reprezentativac Dario Šarić,zatim košarkaški ‘brat blizanac (u povojima)’ Tonija Kukoča – Dragan Bender, Cedevitini Lovro Mazalin i Marko Arapović… Ukratko, nema straha od prosječnosti.

No, od svih spomenutih pažnju javnosti vjerojatno najviše zaokuplja Mario Hezonja. Friški dvadesetogodišnjak iz Dubrovnika za to je pružio puno uvjerljivih argumenata – počevši od najjačih u formi atraktivnih zakucavanja, preko trica koje pogađa u serijama pa do pokoje blokade i driblinga. I sve to začinjeno na ovim prostorima rijetkom biljkom nepokolebljivog sampouzdanja i prezira prema lažnoj skromnosti, brižljivo njegovanih višesatnim treninzima na dnevnoj bazi.

No, talent i rad njegovom treneru Pascualu očito nisu dovoljni, pogotovo kad na njegovoj poziciji može forsirati Barcinu legendu Navarra, a preferirati Olseona, Abrinesa te u zadnje vrijeme čak i malo poznatog Edwina Jacksona. Istina, Mario je još uvijek daleko od savršenstva, ali da vrijedi manje od 10 minuta na terenu, koliko je prosječno dobio u posljednjih 8 utakmica Eurolige i španjolskog ACB-a, to nam je teško povjerovati.

Dok Hezonja grije klupu u Pascualovoj nemilosti, neka dobra duša, tj. Youtube korisnik pod nickom CroPETROforeverNBA, pripremio nam je top 20 akcija u karijeri letećeg Dubrovčanina. Iako se nužno ne bismo složili sa poretkom akcija, trud uložen u ovaj uradak svakako treba pohvaliti. Kako je krenulo, sljedeća kompilacija Hezonjinih poteza bit će u dresu nekog od NBA klubova…

 Tekst: jutarnji.hr
Foto: Ova datoteka je licencirana pod Creative Commons Imenovanje 2.0 nelokaliziranom licencijom. (source: Flickr: 2012 2013 – Mario Hezonja, author: Castroquini2011)

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close