HrvatskaVijesti

Marijana Vukelić za RTL.hr: “Voljela bih surađivati s Tončijem Huljićem”

PJEVAČICA LIČKIH KORIJENA

Marijana Vukelić dobro je poznata gledateljima emisije ‘Ljubav je na selu’ iz 12. sezone, a ovoga puta traži sreću na farmi mladog farmera Nevena Landeka.


U 12. sezoni, kada je bila na farmi Mire Vojvodića iz Donje Jelenske, otkrila je da je po struci magistra ekonomije, no prava ljubav joj je pozornica. Marijana tako pjeva i glumi, a o ovom prvom, svojoj najvećoj ljubavi, progovorila je za RTL.hr.

Tko ti je glazbeni idol?

Ne idoliziram i ne volim kopirati. Ne volim ni “covere”. No, bit će ih. Jednostavno da pokažem raspon i koliko mogu. Da pokažem da nisam ograničena i da ne robujem žanrovima ili stilovima. Također, biti će tu za užitak pjesme koje volim, a koje nisu jake vokalno. Već bi bilo “covera”, no tehnički dio je problem.

Inače, volim Celine Dion, Whitney Houston, a od hrvatskih Doris Dragović, čije pjesme sam pjevala na prvim audicijama i nastupima. Zatim, volim otpjevati neke pjesme i od Nine, Vanne. Čisto da se vidi raspon i koliko mogu. Volim hrvatski zvuk, volim i folklorne/tradicijske i zabavnu i pop i rock i pop rock, dance i jazz i blues i soul i šansonu, itd. Volim i Disney zvuk. Volim i vesele, pozitivne lepršave pjesme, volim i snažne/jake pjesme gdje sam moćna, jaka, snažna. Volim sve. Volim svjetski zvuk. Nisam ograničena. Volim iznenaditi. Inače, ne dijelim pjesme po žanrovima ili izvođačima. Ako mi je dobra pjesma, nije mi bitno tko je snimio, tko je izvođač niti koji je žanr. Ipak, na kraju, volim biti svoja, drukčija, jedinstvena. Volim biti ja, a ne netko drugi.

Bi li voljela surađivati s Tončijem Huljićem?

Voljela bih surađivati s Tončijem Huljićem. Čovjek mi je super s tom nekom pozitivom. I duhovitošću. I pozitivan i humorističan. Baš super. Uvijek kad sam slušala i pjevala njegove pjesme osjetila sam da pršte nekom pozitivom u pozadini tj. da se iza tih pjesama krije neka pozitiva i lepršavost. Također, svjetski je čovjek, nije ograničen, razmišlja svjetski. Na takav način razmišljam i ja.

Inače, otvorena sam za suradnju sa svima. Ako ja izaberem nečiji predložak pjesme, točno znam što želim. Bitno je da se poštuje što želim, da se ne radi od mene nešto što ne želim i što nisam ja, da se razgovara sa mnom tijekom rada na pjesmi, a ne da mi se nameće ili dovede me se pred gotov čin. Komunikacija je bitna. Raditi u dogovoru, razgovarati, poštovati što volim i želim.

Dakako, otvorena sam za sugestije, no na kraju treba biti kako ja želim i volim da bi to bilo potpuno. Ja moram biti sretna na kraju. Ja moram voljeti tu pjesmu, uživati kad je izvodim. Te da suradnici stoje iza mene, a ne nasuprot mene i ne da me gledaju kao prijetnju i konkurenciju i natječu se sa mnom, uzimaju/iskorištavaju moje ideje i okrenu leđa i zašute kad krenu napadi i omalovažavanja, već da su mi obrana i potpora. Zato što na taj način stoje u punom smislu te riječi iza onog što su napravili.

Bi li voljela s nekim snimiti duet, ako da, s kim?

Petar Grašo mi je super za muško-ženski duet. U pjesmi kao dominatna snažna žena ili ipak kao princeza, vila i džentlmenski muškarac kojem sam sve. I s Doris Dragović žensko-ženski duet kao dvije snažne žene koje mogu biti na suprotnim stranama ili na istim stranama.

Koji je tvoj modni stil, kako bi se predstavila na sceni?

Oblačim se ovisno o prilici, raspoloženju, mjestu na koje idem. Za svaki dan najčešće u trenirci i tenisicama s ruksakom u nekakvom sportskom stilu ili sportska elegancija (traperice, hlače ili haljinica s tenisicama) tj. nekakav opušteni stil. No, također, volim elegantni stil u lijepoj haljinici ili haljini i lijepim cipelama na petu/štiklama. Volim se obući i rokerski, volim i seksi kombinacije. Ovisno o raspoloženju, prilici, mjestu gdje idem.

Za scenu, ovisno o prilici, mjestu, događaju, ovisno o pjesmi. Može biti fina elegantna kombinacija haljine, duge ili kratke sa štiklama koja može biti više seksi ako je primjereno za neko mjesto i događaj. Može biti sa daškom rocka, rokerski. Može biti moderno mladenački. Ne robujem previše samo jednom stilu. Prilagođavam se prilici, mjestu, događaju, pjesmi. Volim i iznenaditi odjevnom kombinacijom.

Jesi li razmišljala da napišeš pjesmu za Doru pa se na taj način probati probiti na glazbeno trziste?

Razmišljala sam o sudjelovanju na Dori još odavno. Nekako mislim da bi me se više uzelo u obzir kad bi pod okriljem nekog poznatog autora sudjelovala na Dori. No, možda ipak probam sama. Vidjet ćemo.

Bi li voljela jednog dana predstavljati Hrvatsku na Eurosongu?

Bilo bi mi drago.

Smetaju li ti komentari ljubomornih hejtera koji kritiziraju tvoje pjevanje?

Navikla sam na udarce, na govor mržnje, na podcjenjivanje, omalovažavanje, govor iza leđa, sakrivanje kad se priča o meni jer tako ne mogu odgovoriti i reći tko je zapravo kakav u cijeloj priči. Također, na licemjerje, podmuklost, dvoličnost, laži. To je i za očekivati. Jednostavno imam dojam da smo mi Hrvati, većina, čast iznimkama, nažalost, jednostavno takvi. Pobijamo, jako smo negativni. Pobijamo, pa govorimo kako je netko jadan (ili ima blokade). Kako neće kad “zakucavaš”. Čak sam primjetila da kod nas u Hrvatskoj i oni koji su uspješniji ili koji za sebe vole reći da su se ostvarili pa će pomoći, da ih pogađa bilo koji moj uspjeh. Da ne bih uspjela. Natječu se, podcjenjuju, omalovažavaju i gledaju da me “zakucaju” ili moje ideje koje im govorim u povjerenju uzimaju/iskorištavaju za svoj probitak ili ih nekome drugome predstavljaju kao svoje ideje. No, ono što je uzeto nije blagoslovljeno. Čemu uzimati, ako možemo napraviti odličnu stvar zajedno.

Što misliš o Albini i njezinoj pjesmi? Hoće li dobro proći na Eurosongu?

Albina je OK. Pjesma mi se jako sviđa. Producent je napravio odličan posao. Taj specifičan zvuk u pjesmi mi je super. Po tome se i izdvojila od drugih pjesama na Dori i na prvu osvojila. Prvo razmišljanje mi je bilo da će svakako biti pri vrhu. No, mislim da ipak sve ovisi o trenutku, o toj večeri. Sve je moguće. Svakako želim puno uspjeha.

A nove epizode emsije ‘Ljubav je na selu’ ne propustite pratiti od ponedjeljka do srijede u 21 sat na RTL-u!


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close