Lifestyle

Marija, sretan 105. rođendan!

Najstarija stanovnica s područja Grada Novalje, Marija Šanko iz Tovrnela na Lunu jučer je proslavila 105. rođendan. U društvu obitelji, prijatelja, susjeda i mnogobrojnih uzvanika koji su joj došli poželjeti još mnogo zdravlja i veselih rođendana, slavilo se uz tortu i darove.

U domu u kojemu, još uvijek vitalna i radišna, živi sama, gospođi Mariji je priređeno i posebno iznenađenje. Branko Barbir iz Klape Sol zapjevao je, u pratnji prijatelja Berislava Škunce, stare otočne i dalmatinske pjesme, a pjevanju se pridružila i slavljenica.

Rođendan joj je došao čestitati i gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo sa suradnicima, a uvijek dobro raspoložena i nasmijana, baka Marija svima je odrecitirala nekoliko pjesama.

Okupljenima je poručila kako se trebaju poštovati i voljeti, a te su se poruke dojmile svih prisutih.

Gospođa Marija rodila je petero djece, ima osmero unučadi i petero praunučadi, udovica je od 1944., a živa joj je i mlađa sestra koja ima više od devedeset godina.

Unatoč nagovaranjima, sretna slavljenica nije htjela otkriti svoj tajni recept za vitalnost. S obzirom na sve, Lun bismo mogli proglasiti destinacijom dugovječnosti, a baka Marija se i dalje samosvjesno i uz osmijeh opire vremenu živeći sama u carstvu sunca, mora i lunjskih maslina…

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close