Politika

Zdravko Marić ostaje ministar financija, Božo Petrov dao ostavku

Hrvatski sabor u četvrtak je u 9.30 sati nastavio rad. Tek oko podneva se glasovalo o SDP-ovu prijedlogu za opoziv ministra financija Zdravka Marića, piše 24sata.hr


Nepovjerenje ministru Mariću nije iskazano. Marić je ostao ministar jer je 75 zastupnika bilo “za” i 75 “protiv”.  Nakon toga je određena stanka od dva sata za konzultacije, a nakon stanke Božo Petrov je dao ostavku na dužnost predsjednika Sabora.

“Glasovanje o Mariću je vjerojatno jedan od najtužnijih dana u Saboru, narušeni su svi moralni principi. Otvorilo se pitanje političke trgovine i korištenje institucija za osobne interese. Zbog zaštite Sabora želim pokazat odgovornost i podnosim ostavku na dužnost predsjednika Sabora “, rekao je Petrov.

Za sutra u 10 sati je sazvan Odbor za Ustav koji će reći smije li sjednicama Sabora predsjedati jedan od izabranih potpredsjednika. Nakon sastanka Odbora, plenarna sjednica će se nastaviti  u 11:00 sati.

Više na 24sata.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close