Scena

Marco Graziani i Danijel Detoni sutra u Gospiću

Osamnaeste po redu gospićke glazbene večeri stigle su do drugog koncerta. Utemeljitelj ove izvrsne manifestacije, prof.Tvrtko Sarić, u srijedu 7.lipnja dovodi nam violinista Marco Graziani i Danijel Detoni na klaviru.


Radi se dva vrhunska, nagrađivana glazbenika koji su koncerte održavali diljem svijeta. Graziani violinu uči od svoje sedme godine, 2010.godine je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji na kojoj je docent od prošle godine. Nagrađivan je u Hrvatskoj i izvan nje. Iz njegove glazbene karijere svakako treba izdvojiti podatke da je prije nekoliko godina svirao na skupocjenoj Guarnerijevoj violini iz 1735.godine, da je snimio album s proslavljenim Stjepanom Hauserom, te da je 2011.godine osnovao Hrvatski gudački kvartet.

Danijel Detoni školovao se u Zagrebu,Budimpešti i Parizu. Svirao je u inozemstvu i surađivao s brojnim renomiranim majstorima glazbe. Nagrađivan je u Hrvatskoj i inozemstvu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu podučava klavir i komornu glazbu. Marco Graziani i Danijel Detoni gospićkoj publici izvest će djela Ludwiga van Beethovena, Dubravka Detonija i Johannesa Brahmsa.

Koncert će se održati u srijedu 7.kolovoza od 20:30 u Pučkom otvorenom učilištu dr.Ante Starčević.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close