Scena

Manu Chao prekinuo koncert radi udruge “SOS za Jadran”

Preko deset tisuća posjetitelja natiskalo se na parkiralište ispred legendarne dvorane na zadarskim Jazinama, gdje su Manu Chao i njegova La Ventura u petak navečer rasturili svojim gotovo trosatnim koncertom.


Glazbeni revolucionar koji svoje pjesme pjeva na sedam jezika pojavio se u Hrvatskoj samo nekoliko dana nakon nastupa na masovnom novosadskom Exitu, a ni na ‘Jazine Open Airu’ definitivno nije razočarao, opravdavši status jedne od najomiljenih glazbenih zvijezda na ovim prostorima. Prašilo se na Jazinama sve u šestnest i odsviralo se većinu najvećih hitova iz njegove tridesetogodišnje karijere, još iz doba dok je djelovao u sklopu sastava Mano Negra.

Usred koncerta francuski umjetnik španjolskog porijekla ustupio je pozornicu aktivistima udruge ‘SOS za Jadran, koji su razvili transparent i potom s zajedno publikom otpjevali pjesmu ‘More’.

Jedina zamjerka organizatorima ide na račun ugostiteljstva: tri mala šanka očito nisu bila dovoljna za uslužiti toliku masu ljudi, pa se na vrućih zadarskih trideset stupnjeva usred noći na vodu ili piće čekalo i preko pola sata. Bilo je i padanja u nesvijest…


Tekst: tportal

Foto:  Wikimedia Commons.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close