Turizam

Manifestacija “Kaj su jeli naši stari”

Domaća bučnica, šaran na rašljama, štrudla od jabuka, buhtle s pekmezom od šljiva, grah i kobase… jela su to koja su omiljena u vrbovečkom kraju od davnina, a jela su se i ovog vikenda na manifestaciji “Kaj su jeli naši stari.” Slatke i slane delicije pripravljale su se i prodavale u centru Vrbovca gdje su prezentirani i stari zanati te načini na koje se jelo nekada pripremalo.


“Dolazimo ovdje već 10 godina jer smo pravi gurmani koji uživaju i u jelu i u piću”, rekli su Tomislav Turk iz Dugog Sela i Mato Klobučar iz Sesveta koji su ovog puta najviše uživali u mortadeli od 200 kilograma.

“Važno je da je jelo domaće i to se odmah vidi po izgledu, ali i po okusu”, napomenuo je dvojac te zaključio da u Vrbovcu nitko nikada ne ostane gladan. Za to su se pobrinule brojne udruge koje su na manifestaciji prezentirale svoje proizvode.

“Tijesto treba biti tanko kao papir, ne smije puknuti i zato treba biti nježan prema njemu, kao prema mužu”, otkrile su tajne dobre bučnice kuharice koje su na sajmu prezentirale njezinu izradu. S tim je, ali i brojnim drugim receptima, na manifestaciji promovirana i Vrbovečka kuharica Sanje Prijatelj izdane u suradnji s Turističkom zajednicom.


Tekst: večernji hr

Slika: wikimedia commons

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close