Grad ZagrebScena

Manifestacija “Bijela noć” održana na 18 zagrebačkih lokacija

Manifestacija ‘Bijela noć’ u subotu je raznim kulturnim događanjima privlačila ljude koji su na 18 lokacija mogli vidjeti izložbe i peformanse te vizualne instalacije, ali i sudjelovati u plesnim radionicama swinga, slušati molekularne pjesme ili čak na trenutak pobjeći od stvarnosti uranjajući u snove pisaca


Drugim izdanjem ‘Bijelih noći’, Zagreb se ponovno pridružio svjetskim metropolama u toj manifestaciji, u sklopu koje su Zagrepčani i turisti mogli u šetnji gradom besplatno pogledati niz kulturnih događanja priređenih za ‘Nuit Blanche’, što u prijevodu s francuskog jezika znači besana, neprospavana noć.

Suvremena umjetnost tako je ponovno izašla na ulice Zagreba, kao što je to bilo i prošle godine kada je, u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous, održana prva ‘Bijela noć’.

Projekt ‘Bijela noć’ nastao je u Parizu kao jednodnevni besplatan obilazak grada u ritmu umjetnosti, a koncept su ubrzo preuzeli drugi svjetski gradovi, od Montreala preko Rige do Melbourna.

Zagrebački program ponudio je raznolike oblike umjetničkog izričaja, od molekularne glazbe do digitalne Babilonske knjižnice.

Ispred zagrebačkog HNK poslijepodne su izvedeni dijelovi ‘Seviljskog brijača’, ‘Figarovog pira”, ‘Carmen’, predstave ‘Tri zime’ i baleta ‘Labuđe jezero’, a kad je nastupila noć pročelje zgrade osvjetljeno je vizualnim instalacijama, dok se u zgradi održavala Tajna povijest kazališta.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close