VijestiZdravlje

Mamurluk dolazi u 7 oblika i samo je jedan bez posljedica

Umor, žeđ, glavobolja, mučnina, vrtoglavica, drhtavica, nedostatak fokusa, bolovi u mišićima… Sve su to tipični simptomi nekoga tko se večer prije “pošteno” napio i jutro nakon, jednostavno rečeno, nije njegovo jutro, a često ni njegov dan. Ovisno o tome koji su simptomi izraženiji od ostalih, postoji nekoliko vrsta mamurluka, piše 24sata


1. “Gdje sam bio? Što sam radio?

Probudili ste se ujutro i pokušavate dozvati u pamćenje što se sinoć događalo dok ste bili vani. Nakon popriličnog naprezanja mozga, shvaćate kako je posljednje čega se sjećate sastanak s društvom i nekoliko prvih runda pića. Ne preostaje vam drugo nego se poigrati detektiva: gledate u novčanik – prazan, dakle, pili ste dok niste potrošili sav novac, u mobitelu su zabilježeni pozivi i poruke neprežaljenoj ljubavi, a po tijelu imate neobjašnjive modrice kao da ste bili u ratu. Znači, bilo je “veselo”!

2. “Danas mi se ne obraćajte”

Ova vrsta mamurluka obično dolazi kao posljedica osrednjeg pijanstva večer prije važnih privatnih ili poslovnih obveza. Osjećate se kao da su vam krivi svi koji vas se usude išta pitati. Ne daj Bože da vas k tomu i zafrkavaju, više ste nego neugodni te s pripadajućim zlim izrazom lica. Ogorčenost i samosažaljenje zahvaćaju vam cijelo biće.

3. “Spasite me od muka”

Nijedan tip mamurluka nije izraženiji fizički od onoga u kojem vam se raspadaju glava i tijelo, a u želucu kao da se nalazi jež, povraćate u valovima te imate naizmjenične nalete vrućine i hladnoće. Najvjerojatnije ćete nakon toga još dugo apstinirati od alkohola i kunete se kako ga nikad više nećete ni pomirisati. To, naravno, traje sve do trenutka potiskivanja traume, a potom se sve događa iznova…i iznova.

4. Kanta za smeće

Probudili ste se gladni kao da nikad u životu niste jeli, a mučninu mogu izliječiti samo obilni masni i slasni obroci. Generalno se osjećate O.K., kalorije koje unosite u sebe kao da upijaju sav alkohol od prošle večeri. Nažalost, padate u depresiju dan poslije prejedanja, nakon što shvaćate da ste u jednom danu pojeli zalihe hrane koje vam obično traju po tjedan dana.

5. I dalje pijani

Probudili ste se nevjerojatno rano, puni energije i sretni što ne osjećate posljedice alkoholiziranja. Ali poslije uviđate kako je jedini razlog tomu i dalje velika količina promila u krvi. Svojim plesanjem, “popikavanjem” i hihotanjem budite ostale članove obitelji, a potom se čudite zašto i njima nije sve tako zabavno kao vama

Više na 24sataČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close