VijestiPolitika

Maljevac i dalje blokiran, migranti lakše ozlijedili dva hrvatska policajca

Nakon što su migranti iz Unsko-sanskog kantona jutros probili jedan kordon bosanskohercegovačke policije i krenuli prema Hrvatskoj, hrvatska policija je oko 13 sati na graničnu crtu postavila protunavalnu ogradu.


Granični prijelaz Maljevac i dalje je blokiran zbog velike grupe stranih migranata okupljenih na mostu u neposrednoj blizini graničnog prijelaza između BiH i Hrvatske, a nešto iza 14 sati dosadašnjem broju temeljne i interventne policije priključilo se 50-ak novih interventnih policajaca sa svom zaštitnom opremom, javlja 24sata

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u utorak je izvijestilo da su dvojica policajaca lakše ozlijeđena kada je skupina migranata koja nije uspjela prijeći granicu kod Maljevca  policiju gađala kamenjem i drugim predmetima.

U  jednom trenutku, prilikom postupanja BiH policije koja je migrante odmicala od same granične crte prema dubini svog teritorija, skupina migranata krenula je direktno prema hrvatskoj policiji koja je tom prilikom odbila pokušaj nasilnog nezakonitog ulaska na hrvatski teritorij. Potom su migranti bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije. Dva policajca su lakše ozlijeđena te su zatražila liječničku pomoć“, izvijestio je MUP.

.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close