EuropaIzdvojeno

“Mali poduzetnik se krije u meni” – suradnja ŽK Otočac i OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

U listopadu prošle godine Osnovna škola Zrinskih i Frankopana iz Otočca se uključila u projekt održivog razvoja Laboratorij održivog razvoja – LORA, unutar kojega OŠ Zrinskih i Frankopana provodi projekt Mali poduzetnik se krije u meni, čiji je cilj razvoj poduzetničkog duha kod učenika i pokretanje malog poduzetništva.


Upravo zato HGK – Županijska komora Otočac pruža veliku podršku jednogodišnjem projektu Mali poduzetnik se krije u meni u koji je uključeno oko 70 učenika od 1. do 8. razreda pod mentorstvom učitelja iz projektnog tima. Raznovrsne aktivnosti učenika vodi tim voditeljice projekta Mateje Posavi, njene zamjenice Tatjane Vološen Devčić, u timu su i učiteljice Anka Banić, Vera Delač, Katarina Medarić, Josipa Maras, Blaženka Orešković i Ivana Rožić-Dubravčić te pedagoginja Inka Turković. Na projektu surađuju i učiteljica matematike Josipa Salopek i školska psihologinja Ivana Lemut.

Projekt cilja na stvaranje aktivnosti koje će biti održive te na povezivanje škole s lokalnom zajednicom, kako bi učenici zauzeli mjesto aktivnih i odgovornih građana koji misle na vlastitu budućnost i budućnosti svoje zajednice.

Mala poduzetnička zajednica, nastala unutar projekta, djeluje na principu klastera. Tako učenici manjih područnih škola obrađuju zemlju u školskom vrtu, gnoje ju kompostom kojeg su sami proizveli, sade autohtone biljke iz nešeg kraja, beru ih i suše. Tako posušene biljke su sirovina koju će poslati učenicima u matičnu školu, a oni će je koristiti za proizvodnju sapuna. Na taj se način promovira ekološki uzgoj i autohtone biljke kraja.

Dobiveni proizvod će predstaviti na lokalnoj i županijskoj razini pa i šire, na sajmovima i događanjima u tijeku nastavne godine kao i potencijalnim kupcima, u suradnji s HGK – Županijskom komorom Otočac.

Učenici projektom žele promovirati stablo bukve, koje je znakovito za Gacku dolinu. Više o projektu može se pročitati na školskoj stranici projekta, koju su kreirali sami. Dodatne informacije o projektu LORA – laboratorij održivog razvoja, u kojemu sudjeluje više od 20 škola iz ciejle Hrvatske možete pronaći na webu projekta.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: HGK | Foto: OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close