VijestiZdravlje

Malenoj Mili Rončević uspješno presađena koštana srž i dobro se oporavlja!

Dvogodišnjoj Mili Rončević, koja je prije šest mjeseci otišla na liječenju u SAD zbog rijetkog oblika leukemije nakon što je u humanitarnoj akciji u Hrvatskoj za nju prikupljeno više od 37 milijuna kuna, uspješno je presađena koštana srž i bolest se povukla, potvrdio je u petak medijima Milin otac.


Presađivanje koštane srži obavljeno je 1. studenoga i Mila se dobro oporavlja, rekao je Marin Rončević.

Djevojčica je zbog akutne megakariocitne leukemije, rijetkog i agresivnog oblika leukemije, početkom travnja primljena u bolnicu Children’s Hospital u Philadelphiji.

Prije odlaska na liječenje, Milini roditelji obratili su se hrvatskoj javnosti za pomoć kako bi djevojčica dobila priliku liječiti se u jednoj od najpoznatijih dječjih bolnica u svijetu.

Cilj je bio prikupiti 2,3 milijuna kuna, no u svega nekoliko dana prikupljeno je rekordnih 28 milijuna kuna, pa je obitelj odlučila osnovati Zakladu “Mila za sve” za liječenje i druge djece.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA | Foto: Facebook/Marin Rončević

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close