VijestiZdravlje

Malenoj Mili Rončević uspješno presađena koštana srž i dobro se oporavlja!

Dvogodišnjoj Mili Rončević, koja je prije šest mjeseci otišla na liječenju u SAD zbog rijetkog oblika leukemije nakon što je u humanitarnoj akciji u Hrvatskoj za nju prikupljeno više od 37 milijuna kuna, uspješno je presađena koštana srž i bolest se povukla, potvrdio je u petak medijima Milin otac.


Presađivanje koštane srži obavljeno je 1. studenoga i Mila se dobro oporavlja, rekao je Marin Rončević.

Djevojčica je zbog akutne megakariocitne leukemije, rijetkog i agresivnog oblika leukemije, početkom travnja primljena u bolnicu Children’s Hospital u Philadelphiji.

Prije odlaska na liječenje, Milini roditelji obratili su se hrvatskoj javnosti za pomoć kako bi djevojčica dobila priliku liječiti se u jednoj od najpoznatijih dječjih bolnica u svijetu.

Cilj je bio prikupiti 2,3 milijuna kuna, no u svega nekoliko dana prikupljeno je rekordnih 28 milijuna kuna, pa je obitelj odlučila osnovati Zakladu “Mila za sve” za liječenje i druge djece.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA | Foto: Facebook/Marin Rončević

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close