Scena

Maksim Mrvica ponovno u Hrvatskoj

Na oduševljenje brojnih poklonika, Maksim Mrvica će u sklopu svoje svjetske klasične turneje nastupiti i u hrvatskim gradovima


Početkom svibnja, klavirski vituoz Maksim Mrvica kreće na koncertnu turneju i promociju novog albuma na kojoj svira isključivo klasični repertoar. Na njoj će izvoditi klasična djela skladatelja poput Musorgskog, Liszta, Chopina, Skrjabina te svoje najpoznatije obrade ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Godfather’ i druge.

Nakon nastupa u Moskvi, gdje dolazi sa svojeg ruskog pohoda, karizmatični Šibenčanin održat će tijekom svibnja pet koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji, i to u Slavonskom Brodu, Celju, Krapini, Karlovcu i Puli. Potom odlazi u Česku, a poslije Praga, na kinesku i južnokorejsku turneju, nakon čega se ponovo vraća u Hrvatsku i Sloveniju na još tri koncerta – u Čakovcu, Mariboru i Zadru.

Najprodavaniji svjetski crossover pijanist trenutačno promovira novi album ‘Mezzo e Mezzo’. Posebnost je ovog albuma u tome što je dio snimljen u klasičnom stilu, a dio zauzimaju već prepoznatljive Maksimove moderne obrade.


 

Tekst: tportal
Foto: screenshot YouTubeČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close