VijestiSport

Majoli: “U Nigeriji nitko ne bi znao tko su Barbara Jelić ili Iva Majoli, ali bi svi znali tko su Šuker i Modrić”

NOVI PODCAST

Razgovorom na temu „Tko su najbolji hrvatski sportaši“ startao je ProSport Podcast.


Ovaj je podcast namijenjen sportskoj zajednici, a obrađivat će sve teme, medijski manje ili više atraktivne, koje se tiču aktualne problematike, upravljanja sportom, funkcioniranja saveza i klubova, statusa sportašica i sportaša u hrvatskom sportu, mladih sportaša, trenera, medija…

Na mjestu voditelja i komentatora u ProSport Podcastu izmjenjivat će se poznate hrvatske sportašice i sportaši, kao i sportski novinari, a prvu emisiju vodili su vlasnica Pro Sport agencije Ivana Brkljačić i istaknuti sportski novinar Marin Šarec.

Prva epizoda posvećena je tematici izbora najboljih sportašica i sportaša u Hrvatskoj i svijetu. U izboru najboljih hrvatskih sportaša u 2022. godini Hrvatski olimpijski odbor je najboljima proglasio tri sportašice i dva sportaša.

Time se, smatraju promatrači, same te nagrade degradiraju. Tim više što je ovim izborom HOO odstupio i od svojih kriterija, koji su se temeljili na vrijednosti, odnosno sjaju medalja osvojenima na velikim sportskim natjecanjima.

U tradicionalnom izboru Sportskih novosti, anketi u kojoj glasaju sportski novinari, dupliciranja nagrada, dakako, nije bilo.

Gošća prve emisije bila je Iva Majoli, najbolja hrvatska tenisačica svih vremena i izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije.

Iva Majoli, koja je četiri puta bila proglašena najboljom sportašicom Hrvatske, prokomentirala je i aktualne izbore za najbolje hrvatske sportaše.

„Radi važnosti i težine nagrade za najbolje hrvatske sportaše bilo bi dobro da nagrada za najboljeg sportaša odnosno najbolju sportašicu bude samo jedna, koliko god konkurencija za tu nagradu bila velika i koliko god ta odluka bila teška, a teška je“, rekla je Majoli otkrivši i koji su kriteriji u izboru najboljih sportaša za nju najvažniji:

„Neki su sportovi popularniji od drugih, možda nekome srebro u jednom sportu vrijedi više nego zlato u nekom drugom sportu što, naravno, nije fer, ali tako, nažalost, jest. Jasno je da je svakom sportašu njegov sport najvažniji, tako to mora i biti, ali se uvijek u tim odabirima gleda i to tko je najviše u medijima ili tko najviše doprinosi globalnoj popularnosti hrvatskog sporta. Po tome bi mi aktualni izbor Sportskih novosti bio ipak nešto bliži od onog Hrvatskog olimpijskog odbora.“

Majoli je globalnu popularnost nekog sportaša ili sporta ilustrirala sljedećim primjerom:

„Ovo što je sada Luka Modrić, to je u mojoj generaciji bio Davor Šuker. Gdje god si se pojavio svi su znali tko su Davor Šuker i Zvonimir Boban. Kada biste došli, primjerice, u Nigeriju nitko ne bi znao tko su Barbara Jelić ili Iva Majoli, ali bi svi znali tko je Šuker. To je nogomet i zato je njegov doprinos prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu najveći, što god mislili o tome.“

Iva Majoli govorila je i o odnosima u hrvatskom i svjetskom tenisu, ulozi roditelja u sportu, karijeri nakon sportske karijere i brojnim drugim temama.

Iduća epizoda bit će objavljena 8. ožujka na temu stanja u hrvatskoj košarci. Gosti su Franjo Arapović i Damjan Rudež, a voditelj Mario Zorko.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Pro Sport | Foto: Pro Sport

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close