VijestiScenaTurizam

Na Majerovom vrilu izložba o mlinicama i pilanama

„Gacke mlinice i pilane: retrospektiva“ naziv je izložbe koja će u petak, 20. svibnja u 19 sati biti otvorena na Majerovom vrilu u Sincu povodom Međunarodnog dana muzeja. Izložba će obuhvatiti pregled razvoja mlinarenja na području Gacke, s naglaskom na područje Sinca na kojem su do danas očuvani malobrojni, ali iznimno vrijedni objekti tradicijske gradnje. Fotografska retrospektiva, koja čini tek mali dio izložbe, upoznat će posjetitelje s nekadašnjim vizurama mlinica i pilana na Gackoj. Također, više će riječi na izložbi biti i o tradicijskoj gradnji te tradicijskim obrtima vezanim uz vodu, ali i pojmu kulturni krajolik koji je glavna tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja.

Sustav mlinica i pilana na Gackoj također posjeduje odlike kulturnog krajolika, no potrebno ih je pomnije istražiti i definirati. S obzirom na to te s ciljem ukazivanja na važnost kulturnog krajolika i informiranja lokalne zajednice o potrebi za njegovom zaštitom program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja na temu „Muzeji i kulturni krajolici“ provodit će Muzej Gacke koji djeluje pri Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, a ulaz za sve posjetitelje – ovaj put ne na izložbu u Muzeju Gacke, već na Majerovom vrilu – je slobodan.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close