VijestiScena

Magdalena Milić: Slavuj ličkog podrijetla

Zagrepčanka ličkog podrijetla ima samo jednu želju, biti operna pjevačica. Prvi singl mlade pjevačice zove se “Negdje”, tekst za pjesmu napisala je Katarina Grbavac dok je autor glazbe Marko Tomasović, dok je kao scenografija za snimanje spota, između ostalog, poslužilo i Brinje odnosno utvrda Sokolac. Što nam je Magdalena rekla o sebi i planovima za budućnost pročitajte u nastavku.


Tko je Magdalena Milić?

Učenica trećeg razreda zagrebačke VII. gimnazije i srednje glazbene škole Zlatko Grgošević, Sesvete. Kao što znate bavim se pjevanjem i sviranjem. Odlična sam učenica, kako mama kaže najbolja kći i po svom mišljenju i mišljenju mojih prijateljica draga, simpatična, otvorena i pričljiva osoba.

Kako se rodila ljubav prema glazbi?

To je teško reći, od malena volim glazbu. Bila sam vrlo nemirno dijete s 2-3 godine i moji me nisu mogli natjerati gledati crtiće. No kada su se na HRT-u prikazivali koncerti mogla sam mirno sjediti satima. Ona prava, istinska ljubav prema glazbi rodila se u školi. Prije otprilike, godinu dana kada smo se moji prijatelji i ja odlučili za jedan natječaj obraditi pjesmu Leonarda Choena „Halleljuh“ koja je stekla pozitivne simpatije.

Pročitala sam u jednom tekstu kako ti je najveća želja biti operna pjevačica, zašto baš opera?

Kao što sam već navela idem u srednju glazbenu školu i glavni predmet mi je solo pjevanje gdje je repertoar najčešće klasična glazba. Pod operna pjevačica ne mislim da bih se fokusirala samo na izvedbe poznatih klasičnih arija. Najveća želja mi je pjevati u kazalištu kao što je u Zagrebu kazalište „Komedija“ i igrati uloge u mjuziklima u kojima ima i glume i plesa, a cijeli odnosno većina teksta se pjeva. A glavna u tom snu i zaslužna za ljubav prema klasičnom pjevanju je moja prva profesorica Valentina Mekovec.

Nedavno si izdala svoj prvi singl i za isti snimila spot, o kakvoj pjesmi je riječ? Spot je sniman i u Lici, zašto baš Brinje?

Pjesma se zove “Negdje” a može se tumačiti na dva načina jedan je vjerski a jedan ljubavni. Htjela sam da spot bude sniman u prirodi. Pošto sam podrijetlom, s mamine stran, iz Like (Razvala, Općina Brinje) htjeli smo da bude prikazan taj dio, a i samim time da se vidi ljepota brinjskoga krajolika i ljepota netaknute prirode.

S obzirom na ličke korijene koliko ste vremena proveli u Lici i što mislite o njoj?

U Lici sam najčešće pod praznicima. Zimi iskoristimo Liku za sanjkanje i uživanje te grijanje uz staru drvenu peć, kada se mogu uzeti produženi vikendi za odmoriti misli i tijelo najdraže rješenje je otići u Razvalu. Također i dio ljetnih praznika provodim u Lici te uživam u svim njenim čarima, druženje s bratićima uz malu logorsku vatru ili pomaganje oko klasičnih seoskih poslova.

Stiže li uskoro neka nova pjesma?

O tome sam puno razmišljala i naravno želim i mislim izdati novu pjesmu. Kao što sam već navela idem u dvije srednje škole gdje u svakoj težim odličnom uspjehu i dajem sve od sebe. Zapravo čekam praznike ili produžene vikende kako bih se mogla posvetiti novoj pjesmi te se dogovoriti sa skladateljem i aranžerom oko detalja.

Reci nam za kraju koji su ti planovi za budućnost?

Željela bih pjevati u kazalištu i u slobodno vrijeme izdavati pjesme te naučiti sama skladati. Nakon gimnazije, teško pitanje, ali za sada me drži misao da bih mogla otići ili na medicinu, farmaciju ili čak kemijski fakultet i naravno uz to ići na glazbenu akademiju. No još imam godinu i šest mjeseci za odlučiti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Magdalena Milić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close