VijestiZdravlje

Magareće mlijeko kao lijek

Još se u Hipokratovo doba, zbog svojih dobrobiti, itekako cijenilo magareće mlijeko. Koristilo se u antičkom Rimu, u francuskoj medicini u 20. stoljeću tako da možemo slobodno reći kako je magareće mlijeko, nakon mnogo godina, ponovno – in!


Uspoređujući ga s ostalim vrstama mlijeka životinjskoga podrijetla, magareće je mlijeko zapravo najsličnije majčinom mlijeku na kom smo svi odrasli. Isto tako, sadržava manje masnoće nego kravlje mlijeko, a više nezasićenih omega-3 masnih kiselna. Dobrobiti ovoga mlijeka vidljive su u zaštiti imuniteta, a isto tako može biti itekako ljekovito za ljude koji se bore s astmom, ekcemima ili psorijazom.

Osim toga, magareće mlijeko je izvrsna zamjena za ljude koji su intolerantni na kravlje mlijeko. Tako se, recimo, u talijanskim farmama magareće prerađuje i prodaje u pedijatrijske svrhe – za djecu koja su alergična na kravlje mlijeko.

Magareće mlijeko u službi ljepote

Možda je čak i popularnije u kozmetičkoj industriji nego u prehrambenoj jer je zaista pregršt proizvoda za njegu kože s magarećim mlijekom u glavnoj ulozi koji se na tržištu mogu naći. Osobe koje imaju osjetljivu kožu, a pogotove one osobe koje se bore s ekcemima, govore kako su itekakav napredak vidjele kada su počele koristiti sapun od magarećega mlijeka.

Magareće mlijeko još je uvijek luksuz

Osobe koje konzumiraju magareće mlijeko govore govore kako je upravo ono glavni razlog zašto su zdravi i zašto se uvijek osjećaju dobro. Iako postaje ponovno trend u svijetu nutricionizma, imamo sreću što živimo u podneblju koje je u svijetu poznato kao prava mala tvornica magarećega mlijeka. Međutim, sve blagodati i pogodnosti koje ova namirnica nudi i koštaju. Naime, litra magarećega mlijeka na tržištu se može kupiti za otprilike 400 kn i time ga to čini luksuzom koji se ne može svatko priuštiti.


 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close