VijestiTehnologija

Mađarska zatvorila granice za strance, ulaz u Italiju i Austriju uz PCR test

KORONAKRIZA

Od 1. rujna zbog koronakrize otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za tzv. opravdane slučajeve).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, na dijelu dionice A1, između tunela Bristovac i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat zbog magle.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu Hrvatske.

HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

Državljani Hrvatske od 15. kolovoza za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, osim ukoliko samo tranzitiraju kroz Srbiju.

Sve osobe koje iz Republike Hrvatske putuju u Italiju (od 13. kolovoza) i Austriju (od 18. kolovoza), prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje. Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj. Tranzit kroz Italiju i Austriju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

U prekidu je katamaranska linija Ubli – Vela Luka – Hvar – Split.


 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close