Sport

Maciej Paterski pobjednik biciklističke utrke “Tour of Croatia”

Poljak Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) opravdao je ulogu favorita, te postao prvi pobjednik ponovno pokrenute biciklističke utrke kroz Hrvatsku, “Tour of Croatia” koja je završila u nedjelju u Zagrebu.


Paterski je svoju dominaciju u proteklih pet dana utrke potvrdio pobjedom i u posljednjoj, petoj etapi voženoj od Svetog Martina na Muri do Zagreba s cljem na Markovom trgu u dužini od 177 kilometara. Paterski je do svoje druge etapne pobjede, najbrži je bio i u trećoj etapi koja je završila usponom na Učku, stigao nakon odlično odrađene završnice etape od strane njegove momčadi. U posljednji od tri kruga od po pet kilometara po zagrebačkim ulicama tempo na čelu skupine pojačao je Marek Rutkiewicz, a uz njega i Paterskog u vodećoj skupini od osam vozača bio je i treći vozač CCC-a Slovenac Grega Bole, te su svoju brojčanu nadmoć uspjeli realizirati. Iza Paterskog drugi je ciljem na Markovu trgu prošao Austrijanac Felix Grossschartner (Felbermayr Simplon), a treći Rus Roman Maikin (RusVelo).

Osim naslova ukupnog pobjednika i dvije osvojene etape, Paterski je osvojio naslove i najboljeg vozača na prolaznim ciljevima (plava majica), te najboljeg vozača na brdskim ciljevima (zelena majica).

Drugo mjesto u ukupnom redoslijedu zauzeo je Slovenac Primož Roglič (Adria Mobil) sa 1:01 minutom iza Paterskog, a treće Poljak Sylwester Szmyd (CCC Sprandi Polkowice) sa 1:18 minuta iza pobjednika.

U petoj etapi od hrvatskih vozača istaknuo se Matija Kvasina (Felbermayr Simplon) koji se nalazio u inicijalnom bijegu osmorice vozača koji su uspjeli prvi stići do Zagreba, a ovaj se Zagrepčanin uspio održati na samom čelu utrke sve do prvog prolaska ciljnom linijom.

Najbolje plasirani hrvatski vozač na utrci “Tour of Croatia” bio je Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen) koji je zauzeo sedmo mjesto sa 2:32 minute iza Paterskog.

Rezultati pete etape:

1. Maciej Paterski (Polj/CCC) 3:59:42
2. Felix Grossschartner (Aut/Felbermayr Simplon) isto vrijeme
3. Roman Maikin (Rus/RusVelo) isto vrijeme
4. Olivier Pardini (Bel/Willems Veranda’s) isto vrijeme
5. Joeri Calleeuw (Bel/Willems Veranda’s) +10
6. Davide Vigano (Ita/Idea 2010) +10
7. Marek Rutkiewicz (Polj/CCC) +14
8. Grega Bole (Slo/CCC) +17

Konačni redoslijed:

1. Maciej Paterski (Polj/CCC) 22:05:16
2. Primož Roglič (Slo/Adria Mobil) +1:01
3. Slywester Szmyd (Polj/CCC) +1:18
4. Edward Rivasi (Italija) +1:39
5. Sergej Firsanov (Rus/RusVelo) +1:40
6. Branislav Samojlov (Bje/CCC) +2:17
7. EMANUEL KIŠERLOVSKI (HRV/Meridiana Kamen) +2:32
8. Davide Pacchiardo (Italija) +3:18


 

Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close