Scena

M.O.R.T. objavio svoj novi album “Tužna kocka”

M.O.R.T., sinjski psihodelični punk-blues bend koji je drugim albumom “Odjel za žešće” obilježio posljednje dvije godine i zasjeo na sve top liste najboljih albuma 2014. godine, postao pobjednik prvog RockOff festivala i odsvirao preko 400 sjajnih koncerata diljem Hrvatske i regije, danas je objavio novi album “Tužna kocka”.


Na albumu se nalazi 14 sjajnih pjesama, od kojih je šira javnost imala prilike čuti singl “Plamen što kriješ”. Spot u režiji Nevija Smajića oda je glazbi i kolegama glazbenicima, te najstarijem bubnjaru u Sinju Nikici Čoviću, koji je ujedno u glavnoj ulozi u spotu.

Album je snimljen u prosincu 2015. u mostarskom studiju MC Pavarotti. Produkciju albuma potpisuje Saša Karabatak, a mastering Goran Martinac. Fotografije albuma potpisuje Dragan Odrljin, logo Teo Župić, a dizajn Filip Omrčen (Barakokula). John, Zvrk, Kikos i Mile su autori kompletnog albuma, osim teksta “Kroz vječnost” koji potpisuje veliki književnik Vladimir Nazor te teksta “Olovni vojnici” autora S. Jone.

“Reflektiramo sadašnje stanje kao i na svakom dosadašnjem albumu i pokušavamo zatočiti duh vremena na novom albumu. Ne pišemo pjesme namjenski, one same izlaze iz nas i svaka od njih ima neku poruku. Mislim da je ta neka životna iskra u našoj glazbi kada je zajedno stvaramo i ona je izraz naših trenutnih stanja. Ona izlazi kroz drvo, žice, glas i to je jedini način kako mi želimo raditi. To je naša tehnika”, zaključio je Zvrk.

“Beskompromisni zveket gitara, tortura bubnjeva, uvjerljivi vokali i ozbiljnija lirika glavne su odlike novog albuma sinjske grupe M.O.R.T. Četvorka bez kormilara ‘svoju zvizdu slide’, odnosno bez rezerve ili kalkuliranja se predaju svojim kreativnim impulsima, što je dobar recept da se napravi moćan album, a to “Tužna kocka” svakako jest. Sinjska četvorka je mnogo vremena provela na putu, što se osjeti na novom albumu: svirka je čvršća i povezanija, manje je infantilnosti, a ljubavne pjesme ozbiljnije. Izdavanjem “Tužne kocke” grupa M.O.R.T. se prijavila u onu kategoriju bendova koji mogu učiniti sve što požele i koji mogu u arenu na sučeljavanje s bilo kim. “Tužna kocka” je pravi bendovski album, gdje članovi zvuče obdareni onom rijetkom kemijom koja blagoslovi one koji se za svoju muziku trude i žrtvuju svim svojim bićem, u gornjim granicama vlastitih mogućnosti”, Zoran Tučkar, Muzika.hr (4.5/5)

Bend će večeras u 20 sati održati premijerno preslušavanje novog albuma “Tužna kocka” u Caffe baru Brockva, u ulici Domovinskog rata u Sinju, a sutra u sinjskoj Vojarni održati prvi promotivni koncert.

M.O.R.T. još pogledajte u Prulceku u Ljubljani (8.4.), Hangar baru u Izoli (9.4.), Palachu u Rijeci (22.4.) i talijanskoj Gorizi (23.4.).


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Croatia Records | Foto: M.O.R.T. facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close