VijestiScena

M.O.R.T. ima novi album: “Odjel za žešće”

M.O.R.T., sjajan psihodelični rock blues bend širokih pogleda, žestokog zvuka i nezaboravnih koncertnih nastupa, objavio je novi album “Odjel za žešće”. Na albumu se nalazi 14 pjesama u kojima M.O.R.T.-ovci sjajnom svirkom koja nadilazi žanrovske granice i duhovitim, ali i ozbiljnim tekstovima komentiraju svakodnevicu, a javnost je već imala prilike čuti tri singla: “Tango”, “Pas” i aktualni singl “Meni se skače”. Bend je album predstavio na ovogodišnjem Jelen Demofestu, na kojem su prošle godine osvojili prvo mjesto i time se predstavili široj javnosti. Nakon predstavljanja albuma, M.O.R.T. je i zasvirao pred nekoliko tisuća posjetitelja festivala.

“Album je produkt borbe nas samih sa svojim problemima, strahovima, događajima u životu i našim željama i mogućnostima. Nadamo se da će oni koji budu slušali, poslušati pozorno. Ali neka slušaju u malim dozama jer teme nisu baš lagane, dok je glazba uglavnom zaraznija i pitkija od tekstova” – rekao je Kikos za infozonu.hr.

“Daroviti Sinjani bez kompromisa i s mnogo charliechaplinovskog humora seciraju društvenu zbilju, u paradoksima svakodnevice nalaze inspiraciju za tekstove, i sve to umotavaju u čvrsti gitaristički psihodelični pub-rock s elementima bluesa i countryja. Grupa M.O.R.T. ima fantastičnu scensku prisutnost, a još veće od toga je njihova autentičnost. Iako ne sviraju ništa novo, grupa je uspjela blues, country, rock i punk obrasce prilagoditi sebi, kako su to činili Partibrejkersi i Majke, a vjerujem, ako se u međuvremenu ne propiju i ne počnu kockati, da će imati veliku karijeru”, napisao je Zoran Tučkar s portala Muzika.hr.

mort2

Kikos (bas), John (vokal) i Zvrk (gitara) koji sviraju zajedno već 10 godina, no tek pridruživanjemMile (bubnjevi) prije 2 godine nastaje M.O.R.T. kakav danas znamo. Iza sebe imaju dobro prihvaćen demo album „Vrhunsko dno” za etiketu Slušaj najglasnije!, brojne nastupe po regionalnim glazbenim festivalima, finale SRF-a i HR demo kluba te pobjedu na Demofestu u Banja Luci.

Tekst napisala: CR

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close