KulturaIzdvojeno

LU LIKA Ana Starčević dobila nagradu za najuspješnije likovno djelo!

36. SUSRET LIKOVNIH STVARALACA

Hrvatski sabor kulture i ove godine organizirao je tradicionalni 36. Susret likovnih stvaralaca. Susret likovnih stvaralaca jednom godišnje okuplja najbolje likovne stvaratelje Republike Hrvatske, te putem izložbe koja je dio Susreta prezentira najbolja likovna ostvarenja hrvatskih likovnih stvaralaca.


Cilj Susreta i izložbe Susreta je stimuliranje likovnog stvaralaštva, podržavanje i poticanje različitih afiniteta i načina likovnoga izražavanja izvornih, zavičajnih, amaterskih i neprofesionalnih likovnih stvaralaca, stimulacija i razvoj umjetničkog izražavanja i kreativnog stvaranja, razvoj publike te prezentacija najboljih dostignuća amaterskog likovnog stvaralaštva.

Planirano je da domaćin susreta bude Gacko pučko otvoreno učilište Otočac, međutim, u izazovnoj 2020. godini i specifičnoj epidemiološkoj situaciji, Susret likovnih stvaralaca po prvi puta je, u svom 36. izdanju, održan ONLINE uz prikaz online izložbe radova odabranih na ovogodišnjem likovnom natječaju HSK-a.

Susret je u virtualnom okruženju okupio 22 hrvatske likovne udruge i autore koji su sudjelovali s 301 prijavljenim radom. U programu su uživo proglašeni ovogodišnji dobitnici priznanja i nagrada HSK-a uz javljanja i razgovore sa članovima Povjerenstva i dobitnicima nagrada.

Likovna udruga Lika iz Gospića sudjelovala je na natječaju sa sedam prijavljenih radova, a u uži izbor odabrana su dva autora: Kristina Šimon Starčević i Ana Starčević.

Rad Ane Starčević „Amy winehouse“ proglašen je najuspješnijim likovnim djelom mladog autora.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Likovna udruga Lika

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close