Film i TVScena

Loving Vincent: Prvi potpuno naslikani dugometražni film na svijetu

Ulja na platnu Vincenta Van Gogha s širokim potezima kista koji daju osjećaj kretanja inspirirali su skupinu umjetnika i filmaša na ideju da slavne slike velikog umjetnika ožive u obliku filma.


Poljska slikarica i redateljica Dorota Kobiela i Oscarom nagrađeni Hugh Welchman u svom projektu okupili su zvjezdanu glumačku postavu: Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Helen McCrory, Chris O’Dowd i Jerome Flynn.

‘Loving Vincent’ nazivaju “prvim potpuno naslikanim dugometražnim filmom na svijetu”, a u slikanju prizora koji potpuno nalikuju onima iz Van Goghovim slikama sudjeluje više od stotinu slikara.

Film se bavi životom i kontroverznom smrću jednog od najomiljenijih slikara na svijetu, a priča je ispričana putem njegovih slika i likova koji se nalaze na tim slikama. U filmu se koristi više od 120 ponajboljih slika Van Gogha, dok se radnja zasniva na osam stotina pisama koje je slikar sam napisao.

Autori traže još vrsnih slikara koji su raspoloživi za trening i posao na filmu, a pokrenuli su i Kickstarter kampanju za prikupljanje sredstava.

Pročitajte više na jutarnji,hr


 

Foto: Youtube screenshotČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close