Sport

U Lovincu se u svibnju održava biciklijada “Srce Velebita- Sveti Rok MTB 2018.”

Dvodnevna obiteljska biciklijada pod nazivom “Srce Velebita- Sveti Rok MTB 2018.” održat će se 12. i 13. svibnja na području općine Lovinac i Parka prirode Velebit.


Subota, 12. svibnja

Prvog dana biciklijade biciklistima će biti ponuđene dvije rute, “Mila voda” duga 60 km i “Suvajski bunari” u dužini od 35 km koje uključuju laganu vožnju uz plava jezera, bunare, izvore i rječice po malim i slabo prometnim putevima prekrasnog lovinačkog kraja. Biciklisti će voziti po asfaltu i dijelu makadama, uz uspone do manjih vrhova odakle se pružaju pogledi na južni Velebit.

Okupljanje i prijava započinju u 9,00 sati ispred Hostela Sv. Rok, a biciklijada kreće u 10,00 sati. U 15.00 sati je predviđen dolazak na izletište Cvituša i Medin bar, nakon čega je organiziran zabavni program uz DJ-a,  spust na zip-lineu, nagradna igra i besplatan lovački gulaš.

Nedjelja, 13. svibnja

I drugog dana biciklijade sudionici mogu birati između dvije rute.

Majstorska ruta” (južni Velebit –  Mali Alan – Tulove Grede) duga je 55 kilometara. Bicikliste očekuje prava MTB brdska vožnja po makadamu uz posjet lokacijama gdje je sniman Winnetou. Samo koji kilometar dalje su pogledi prema moru i najljepšem dijelu Majstorske ceste koja se serpetinama spušta prema Obrovcu, a ukoliko bude dovoljno zainteresiranih organizirat će se i osvajanje vrha Tulovih greda.

Ruta “Zir” je lagana obiteljska ruta po dolini duga 25 kilometara koja vodi putevima izvora, mlinova i OPG-ova.

Detaljnije o biciklijadi “Srce Velebita- Sveti Rok MTB 2018.” saznajte na linku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Srce Velebita Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close