Turizam

Louvre otvara svoja vrata u Abu Dhabiju

Poslije godina iščekivanja i odgađanja najpoznatiji muzej na svijetu otvara svoja vrata i u Abu Dhabiju! Otvorenje je zakazano za 11. studenog, a nadajmo se kako ovaj put, za razliku od lani, neće biti odgođeno.


Projekt, koji je najavljen još davne 2007. zajedničkim su snagama pokrenuli i realizirali Francuska vlada, turistička zajednica Abu Dhabija i muzej Louvre. Dizajn muzeja u Emiratima potpisuje slavni arhitekt Jean Nouvel, a zanimljivo je da težina cijelog muzeja iznosi 7300 tona, što odgovara težini metala kojim je izgrađen Eiffelov toranj. Također, smješten je ravno na obali te ima divan pogled na more.

U novom muzeju bit će izloženo više od 600 umjetničkih djela iz cijelog svijeta, od onih antičkih pa sve do modernih, uključujući i 300 posuđenih iz poznatih galerija i muzeja, kao što su Orsay i Pompidou centar. Naći će se ovdje i Leonardo, Monet i Matisse, uz mnogobrojne druge majstore kista. Piše punkufer.dnevnik.hr

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close