ZnanostVijesti

Loše nam se piše: Od Zemlje za 600 godina neće ostati ništa

Fizičar Stephen Hawking nije pretjerani optimist oko naše budućnosti i u svojem najnovijem upozorenju predviđa kako će Zemlja kroz 600 godina postati užarena kugla, zahvaljujući nama.


Kako kaže, do katastrofe će dovesti brzi rast populacije i sve veći energetski zahtjevi. Poručio je da bi trebali gledati prema zvijezdama i tamo tražiti spas, a najbolji kandidat najbliža nam je zvijezda Alpha Centauri. Svoje prognoze je iznio dok je videovezom govorio na skupu u Pekingu u pokušaju privlačenja investicija za projekt koji bi nas jedan dan mogao pretvoriti u međuzvjezdanu civilizaciju.

Hawking je još lani podržao projekt Breakthrough Starshot milijardera Yurija Milnera koji želi izraditi minijaturne letjelice koje bi za samo 20-ak godina mogle stići do susjedne zvijezde, udaljene 4 svjetlosne godine. Dok bi današnjim letjelicama trebale tisuće godina da stignu do tamo, Breakthrough Starshot planira napraviti letjelicu koja će postići 20 posto brzine svjetlosti. Kako kaže Hawking, takav bi sustav do Marsa stigao za sat vremena, a do Plutona za par dana. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close