Los Angeles Kingsi porazili Chicago Blackhawkse sa 5:0

Iva Biondić

U dvoboju momčadi koje su osvojile pet od posljednjih šest naslova NHL prvaka, prvaci iz 2012. i 2014. Los Angeles Kingsi su kao gosti svladali branitelje naslova i prvake iz 2010. i 2013. Chicago Blackhawkse sa 5:0.


Na vratima Kingsa briljirao je Jonathan Quick sa 32 obrane s kojima je ostvario svoj 41. “shutout” u karijeri i tako postao najuspješniji vratar rođen u SAD-u u toj kategoriji pretekavši svog dječačkog idola Johna Vanbiesbroucka.

“Nisam niti znao za taj rekord dok mi netko nedavno nije rekao kako sam se izjednačio s Vanbiesbrouckom. Ovo je sjajan doseg iako moram reći kako je u vrijeme dok je on igrao bilo mnogo teže ostvariti ‘shutout’. Sada je to momčadski doseg i zato zahvaljujem svim svojim suigračima, kako sadašnjim tako i bivšim”, izjavio je Quick.

Kingse su ka pobjedi s dva gola u razmaku od samo 18 sekundi već u 4. minuti poveli Kris Versteeg (3:17) i Milan Lučić (3:35), a posao su kasnije dovršili Vincent Lecavalier (35:30), Dustin Brown (51:20) i Tyler Toffoli (56:10).

Više čitajte na tportal.hr


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u