Znanost

Ljudi opasniji za zmije, nego zmije za ljude

Svake godine kad otopli hrvatski mediji donose dramatične napise o ugrizima zmija duž priobalja, no stručnjaci uz svu suosjećajnost prema nesretnim osobama upozoravaju da treba hladnije glave odvagnuti tko je ugroženiji u odnosu čovjek – zmija.


Tekstovi se fokusiraju na pojedinačne nesreće, a dramaturgiju pojačavaju eventualni nedostaci sustava medicinske zaštite, poput nedavnog slučaja u Istri. Tada je poskok ugrizao za ruku berača šparoga F. S. iz Sergovije, pod obroncima Učke, a navodno nadležna Hitna služba uputila unesrećenog na druga vrata.

Uobičajene tekstove o leglima zmija, o zmijama koje navaljuju u kuće i slični, neki će mediji u susjedstvu, u skladu s logikom iznenađenja, nadmašiti viješću kako je čovjek ugrizao zmiju otrovnicu. I to ne bilo tko i bilo kako, nego je 17-mjesečni dječak iz Brazila svojim zubićima ubio “smrtonosnu zmiju u vrtu ispred kuće”.

 

Više na hr.n1info.com

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close