Znanost

Ljudi opasniji za zmije, nego zmije za ljude

Svake godine kad otopli hrvatski mediji donose dramatične napise o ugrizima zmija duž priobalja, no stručnjaci uz svu suosjećajnost prema nesretnim osobama upozoravaju da treba hladnije glave odvagnuti tko je ugroženiji u odnosu čovjek – zmija.


Tekstovi se fokusiraju na pojedinačne nesreće, a dramaturgiju pojačavaju eventualni nedostaci sustava medicinske zaštite, poput nedavnog slučaja u Istri. Tada je poskok ugrizao za ruku berača šparoga F. S. iz Sergovije, pod obroncima Učke, a navodno nadležna Hitna služba uputila unesrećenog na druga vrata.

Uobičajene tekstove o leglima zmija, o zmijama koje navaljuju u kuće i slični, neki će mediji u susjedstvu, u skladu s logikom iznenađenja, nadmašiti viješću kako je čovjek ugrizao zmiju otrovnicu. I to ne bilo tko i bilo kako, nego je 17-mjesečni dječak iz Brazila svojim zubićima ubio “smrtonosnu zmiju u vrtu ispred kuće”.

 

Više na hr.n1info.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close