Znanost

Ljudi opasniji za zmije, nego zmije za ljude

Svake godine kad otopli hrvatski mediji donose dramatične napise o ugrizima zmija duž priobalja, no stručnjaci uz svu suosjećajnost prema nesretnim osobama upozoravaju da treba hladnije glave odvagnuti tko je ugroženiji u odnosu čovjek – zmija.


Tekstovi se fokusiraju na pojedinačne nesreće, a dramaturgiju pojačavaju eventualni nedostaci sustava medicinske zaštite, poput nedavnog slučaja u Istri. Tada je poskok ugrizao za ruku berača šparoga F. S. iz Sergovije, pod obroncima Učke, a navodno nadležna Hitna služba uputila unesrećenog na druga vrata.

Uobičajene tekstove o leglima zmija, o zmijama koje navaljuju u kuće i slični, neki će mediji u susjedstvu, u skladu s logikom iznenađenja, nadmašiti viješću kako je čovjek ugrizao zmiju otrovnicu. I to ne bilo tko i bilo kako, nego je 17-mjesečni dječak iz Brazila svojim zubićima ubio “smrtonosnu zmiju u vrtu ispred kuće”.

 

Više na hr.n1info.com


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close