Film i TVVijesti

Ovi ljubavni filmovi inspirirani su stvarnim životnim pričama

Ovi veliki ljubavni filmovi inspirirani su stvarnim ljubavnim pričama – bile su životne, stvarne i neizmjerno jake. Upravo zato su i filmovi o njima bili toliko popularni


Bilježnica

Film “Bilježnica” inspiriran je istinitim događajem: autor priče Nicholas Sparks priznao je na svojoj web-stranici da se film temelji na ljubavnoj priči njegovih djeda i bake. To je priča o ljubavi dvoje mladih ljudi koji su i nakon 60 godina braka, živjeli kao i na prvi dan ljubavi. I filmski, ali i živi dokaz, da prava ljubav može trajati zauvijek.

 Zavjet ljubavi

Ako ste zaplakali gledajući ovu romantičnu filmsku dramu iz 2012. godine, nije bez razloga: Priča u kojoj tek vjenčani mladi bračni par Paige (Rachel McAdams) i Leo (Channing Tatum) doživi tešku prometnu nesreću nakon koje žena pada u komu, nije bez razloga. Naime, kad se djevojka četiri mjeseca poslije probudi, postaje jasno da je u nesreći izgubila pamćenje, odnosno ne sjeća se posljednjih dviju godina svog života, niti svog vjenčanja, pa njezin zaljubljeni suprug odluči ponovo osvojiti njezino srce.

Stvarna protagonistica priče Krickitt Carpenter kaže da i danas jedva poznaje djevojku u bijeloj haljini na snimci sa svog vjenčanja. Mladi par doživio je nesreću samo 10 tjedana nakon vjenčanja, dok su išli u posjet njezinim roditeljima, a nakon nje Krickitt je ponovo učila hodati, prati zube i odijevati se. I dok su se ta sjećanja vratila, ona o posljednje dvije godine života prije nesreće nisu do danas. „Mogla sam se sjetiti nekih bivših momaka, ali ničega o tom čovjeku koji je tvrdio da mi je suprug“, kaže ona.

Nakon što je izašla iz bolnice, počeli su opet živjeti zajedno, no Krickitt kaže kako nije osjećala ništa prema čovjeku koji bi joj trebao biti životni izabranik. Zato su poslušali bračne savjetnike i počeli živjeti odvojeno, pa ponovo izlaziti i upoznavati se. S vremenom su izgradili odnos (Krickitt kaže kako više nikad nije bila ludo zaljubljena u Kima, nego je izabrala da ga voli) i 11 godina nakon vjenčanja postali su roditelji sina, a nekoliko godina poslije i kćerke.

Više na 24sata.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook The Notebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close