Scena

Ljubavne priče bez “happily ever after”

Lako se zaljubiti, ali je teško održati vezu pogotovo ako je cijeli svijet protiv nje. s time su se upravo susreli ovi ljudi. Njihove veze završiel su smrću oboje njih ilijednog od ljubavnika…

Ove su ljubavne priče, iako jedna od njih to nije niti bila, završile ubojstvom oboje ljubavnika ili jednom od njih. Lako se zaljubiti, ali je teško održati vezu pogotovo ako je cijeli svijet protiv nje. S time su se upravo susreli ovi ljudi…


Ubio sina i ženu jer su bili ljubavnici?

Flavije Julije Krisp bio je sin rimskog cara Konstantina I. i konkubine Minervine. Rimski car kasnije je oženio Faustu kako bi zapečatio savez s talijanskim augustima. Godine 326. Konstantin je naredio da se njegov sin Krisp izvede pred sud u Puli gdje je osuđen i pogubljen. Ubrzo nakon toga Konstantin je naredio i da ubiju njegovu suprugu Faustu koja mu je rodila tri sina. Ona se ugušila u pregrijanoj kupelji. Konstantinovi motivi i danas su misterij no prema jednoj teoriji Fausta se zaljubila u Krispa i htjela je početi vezu s njim. Krisp je navodno ocu rekao za aferu. Konstantin je dao udaljiti Faustine statue i maknuo je njezin lik i njezino ime iz javnosti.

Vječna ljubav

Ines Perez de Castro stigla je na dvor kao pratiteljica svoje rođakinje Constanze Manuel. Constanza se udala za nasljednika portugalskog trona Pedra 1340. godine. No Pedro se zaljubio u Ines i počeli su aferu. Ines su potjerali s dvora no ni to nije spriječilo ljubavnike da se nalaze. Constanza je umrla 1345. godine nakon što je rodila treće dijete. Ines se nakon njezine smrti vratila na dvor. Pedru je rodila još četvero djece. Zbog afere Pedru su pokušali zabraniti da bude nasljednik oca. Na kraju je njegov otac Alfonso IV. dao pogubiti Ines. Unajmio je trojicu dvoranina. Nakon što je Pedro postao kralj dao je pogubiti dvojicu ubojica njegove voljene žene, a treći je uspio pobjeći. Pedro je zatim Ines proglasio svojom ženom i dao ju je pokopati sa svim počastima. Njihova tijela leže u crkvi u grobovima koji se nalaze jedan nasuprot drugog.

Ubila muža zbog novaca

Angelique-Nicole Carlier bila je mlada, lijepa i ostala je siroče. S 15 godina 1672. došla je u Pariz gdje je imala puno prosaca. Na kraju se udala za Claudea Tiqueta koji joj je obećao sretan život. Lagao joj je da ima veliko bogatstvo. Nakon što je shvatila da ju je prevario i da nema novaca, Angelique-Nicole je počela afere s raznim muškarcima. Kralj je u jednom trenutku Claudeu dozvolio da ženu da uhititi, ali je ona nalog spalila. Godine 1699. Claudea su na ulici napala dvojica ubojica. Napad je preživio, a njegova je žena uhićena narednog dana. Utvrđeno je da su ona i njezin nosač s kojim je bila u vezi planirali ubojstvo. Nosača su objesili, a Angelique-Nicole su trebali odrubiti glavu. Nakon što joj egzekutor prvim zamahom nije odrubio glavu, uslijedilo je nered u kojem je nekoliko ljudi poginulo.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close